Başkan Alan proje ile ilgili "Dün itibariyle Lavuar Alanı Projesi en çok istediğimiz, bittiği zaman en çok vakit geçirmek istediğimiz yer. Seçim zamanında vaatlerimizin başındaydı. Gecikmeli de olsa süreç başladı. Kilimli Başkanımız, Kozlu Başkanımız, Milletvekilimiz Hamdi Uçar ile inceledik. Bir daha ki yaz başına kadar Lavuar Alanını da sahile katarız. Yer altındaki koruma altında ki bölümü de koruyarak inşallah Zonguldak'a yakışır muazzam bir sosyal donatı olacak. Orada tek katlı bir yapı olacak. Altında yüz elli kişilik konferans salonu olacak. Tarihi yere bağlantı olacak. Her türlü özel günlerde kullandığını sergi alanı olacak" dedi.

Halk otobüsleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Alan firmanın daha Ağustos sonuna kadar süresi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Sözleşme imzaladıktan sonra yasal bir süre var. Yüklenici firma araçların temini ile uğraşıyor. Ağustosun sonuna kadar süresi var. İnşallah bir sorun yaşamayacağız. İnşallah en kısa sürede Ağustos sonuna kadar en kısa sürede vatandaşın hizmetinde olacak."