Yıllar sonra Zonguldak'ta festival yapılacağını ifade eden Alan yaz konserleri hakkında şunları söyledi; "Son 10 yıldır Zonguldak'ta konser etkinliği yaşamadık. İki yıldır da pandemi ile boğuşuyoruz. Toplum olarak bu tür etkinliklere hasret kaldık. Zonguldak'ımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizlerde elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor. Bir festival organizasyonu yapmak gerekiyor da bunu yılbaşına kadar planlamak gerekiyor. O süreçte pandeminin bu kadar azalacağını tahmin etmediğimiz için festival planlaması yapmamıştık. Vatandaşlarımızın talepleri ile Zonguldak Belediyesi Yaz Konserleri kapsamında 3 günde olsa herkesin kulağının pazı silinecek, mutlu olacak bir ortam hazırlayalım dedik. Bir aya yakın bununla ilgili mesai harcıyoruz. Başkan yardımcımız ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Çok büyük gayret gösterdiler. Saat 19.30 gibi bir DJ arkadaşımızı çıkacağı saat 21.00 gibi de sanatçılarımız sahne alacağı bir organizasyon olacak. Geçenlerde bir ZONSES yarışması yaptık. Orada dereceye giren, muhteşem performans sergileyen evlatlarımız var. İnşallah o kardeşlerimizde sahne alacak. Organizasyon yetkilileri bu alana 50 bin kişin sığacağını söylüyorlar"diye konuştu.

Sanatçı seçimlerine de değinen Alan; "Herkesin zevkleri farklıdır. Biz organizasyon ekibimiz ve halkımıza sorduğumuzda bu sanatçılarımız ile Zonguldak'ta kulakların pasını sileceğini ve keyifli dakikalar geçireceğimize emin olduğumuz için karar kıldık. Gayet güzel olacağı kanaatindeyim. EYPİO, demet Akalın ve Ekin Uzunlar hepsi birbirinden değerli sanatçılarımız. İnşallah hava şartları da uygun olur, sıkıntısız bir şekilde insanlarımızın yüzünü güldürürsek ne mutlu bizlere"diye konuştu.

YEREL SANATÇILARIMIZDA İLERLEYEN ZAMANLARDA KONSER VERECEK
Yerel sanatçıların yer verileyişini de değerlendiren Başkan Alan; "Tabiki bize bu konuda talepler geldi. Biz organizasyon firması arkadaşlarımız ile görüştüğümüz zaman bu tip platformu kurulduğu zaman ( bunlar çok farklı oluyor) hemen sistemin değiştirilip hazırlanması zor olacağı için riskli olacağını bize söylendi. Bu bir başlangıç. İnşallah yerel sanatçılarımız ile bunu ayda bir yapmayı planlıyoruz. Gerçekten sıkıldık, bunaldık. En azında müzik sesi duymak istiyoruz. Yerel sanatçılarımız bu işlere niye girmiyoruz diye düşünmesinler. Hem sahilde hem bu kargo alanında yine caminin dışa bakan tarafında onlarında sahne almasını sağlayıp insanlarımızı bir araya getireceğiz. BU sefer organizasyon firmasının bu yönde kararı olduğu için planlama yapıldı. Bu seferlik yerel sanatçılarımız kusura bakmasınlar"dedi.
MADENCİ KOROSU GÖZ BEBEĞİMİZ
Zonguldak'ın kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Madenci Korosunun bulunmayışını değerlendiren Alan; "Bu koromuz enstrüman ve 12- 13 kişilik ekipten oluşuyor. Az önce söylediğim sebeplerden dolayı, konserle ilgili sıkıntı yaşarsak bunun hoş olmayacağını bize söylediler. Belediye ve şahsım olarak madenci koromuza elimizden gelen desteğin fazlasını vermeye çalışıyoruz. Bizim için bir değer bir gurur kaynağı madenci koromuz"dedi.
DOŞMUŞCULAR KONSER AKŞAMLARI KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEK
Mahallelerdeki vatandaşların festivale ulaşımı konusunda konuşan Alan; "Dolmuşçu arkadaşlarımız ile toplantı yaptık. Bu faaliyetleri takip edecekler. İnşallah vatandaşlarımızı konserlere ulaşmakta sıkıntı yaşamayacak. 10 yıldır böyle konserler yapmamışız. Ana konu Ömer Selim olunca eleştirmek bedava. Biz bu eleştirileri duymuyoruz. Bardağın boş tarafından bakarsak Zonguldak'ta hiç kimsenin bir şey yapma şansı yok. Yapıcı ve yönlendirici eleştirici tabii ki önemli. Belli bir, canah laf olsun torba olsun diye eleştiri yapıyorlar.