Scottish Straight kediler, Scottish Fold kedi ırkı grubuna aittir. Bu durum, her iki cinsin de fiziksel özelliklerinin benzer olmasını mümkün kılamamıştır. Örneğin her iki cinsin tüylerine de hem uzun hem de kısa formda rastlamak mümkündür. Bununla birlikte, iki cinsin kürklerinin renk ve desenleri birbirinden farklıdır. Bir diğer farkı ise şu şekilde sunmak mümkündür; Scottish Straight ırkı kedilerin kulakları, ait oldukları diğer ırka kıyasla çok daha düz ve diktir. Söz konusu kedi ırkının diğer özellikleri ve detayları ise aşağıda değindiğimiz gibidir.

Scottish Straight Kedilerin Özellikleri

Son derece sevimli bu kedi ırkının özelliklerini iki temel alt başlık altında ele almak gereklidir. Bu alt başlıklar; fiziksel ve karakteristik özellikler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Karakteristik özelliklerden başlamak gerekirse, Scottish Straight özellikleri ile ilgili bilinen en temel durum, uysal ve sevecen yapılarıdır. Bu yapıları, kendilerini aileler için uygun hale getirmektedir. Üstelik bu patili dostlar, son derece uyumludur. Yalnızca geniş ailelerin değil, yalnız yaşayan kişilerin de bu kedi ırkını rahatlıkla dost edinmelerinin temel nedeni budur.

Scottish Straight kedi ırkı ile zaman geçirmek oldukça keyiflidir. Kucakta sevilmeyi, ilgi görmeyi oldukça seven bu ırk, aynı zamanda son derece dikkatlidir. Herhangi bir noktaya takıldığını anlamak için ise dikleştirdikleri kulaklarını gözlemlemek yeterlidir.

Bu patili dostların çocuklarla arası oldukça iyidir. Ancak yabancılara aynı sevecenlik ile yaklaştıklarını söylemek mümkün değildir. Oyuncu yapıya sahip oldukları için yabancıların kendilerini sevdirmeleri ise sanıldığı gibi söz değildir. Bütün bunlara ek, diğer patili dostlarınız ile de iyi anlaşma ihtimalleri oldukça yüksektir.

Scottish Straight kedilerin bir de fiziksel özelliklerine değinmekte fayda vardır. Öncelikle söylenmelidir ki, bu kedi ırkı yoğun tüylü bir kürk yapısına sahiptir. Bu sebeple tüylü kürklerinin periyodik bir bakım gerektirdiğini söylemekte de fayda vardır. Tüy renkleri ise genel olarak sarı, beyaz, tekir ya da gümüş gri tonlardadır.

Bu kedi ırkını diğer kedi ırklardan somut olarak ayıran en temel özellikleri, şüphesiz kulaklarıdır. Yukarıda da değinmiş olduğumuz üzere, bu kedi ırkının kulakları daha dik ve düz bir yapıya sahiptir. Bu durumun en doğal getirisi ise yüksek ses hassasiyetidir.

Scottish Straight Kedilerde Bakım ve Eğitim

Diğer bütün kediler gibi bu kedi ırkı da obez olmaya müsait bir yapıya sahiptir. Bu sebeple bakımında içerik bakımından zengin olan bir diyete ihtiyaç vardır. Maması ise doğrudan kendi yapısına uygun olarak uzman görüşü nezdinde belirlenmelidir.

Scottish Straight ırkı kedilerde obeziteye yatkınlığın bulunması, kalp rahatsızlığı risklerinin artmasını beraberinde getirmektedir. Bu durum ise bir dizi sağlık sorununun önünün açılmasını beraberinde getirecektir. Bu sebeple beslenme alışkanlığına özellikle dikkat etmek, porsiyonları büyük bir özenle planlamak çok önemlidir. Bununla birlikte suya olan ihtiyaçları da oldukça fazladır.

Tüy bakımına gelecek olursak; bu kedi ırkının yoğun bir tüy yapısına sahip olduğu yukarıda ele alınmıştır. Bu sebeple tüylerinin haftada ortalama 2 - 3 kez fırçalanması, taranması gereklidir. Uzun tüylü yapıya sahip olan Scottish Straight ırkı kediler için bu sayı ise 4 ila 5 civarındadır.

Hayatınıza Neşe Katacak Bir Dost mu Arıyorsunuz?

Birbirinden sevimli patili dostların, yeni dostlar edinmesini sağlayan en popüler adres, Patibul'dur. Patibul, patili dostlarımızın hayvan severler ile bir araya gelmesi amacıyla meydana gelmiş bir oluşumdur. Bununla birlikte her gün onlarca minik, Patibul aracılığıyla hayvan severlerin hayatlarına kazandırılmaktadır.

Daha fazla kedi ırkı için; https://www.patibul.com