Akıllı telefonlar artık hayatımızın her anında rol almaktadır. Her türlü ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz özellik ve donanımlara sahip olarak üretilen birçok cep telefonu modeli bulunuyor. Ufak farklarla da olsa birbirine yakın, hatta neredeyse aynı denebilecek ürünler arasında karar vermekte zorlandığınız zamanlar mutlaka olmuştur. Kişilerin kullanım alışkanlıkları ve cep telefonlarının fiyat performansı seçimlerinde oldukça önemli etkenlerdir. Bu özelliklere ek olarak seçilecek telefon kişisel kullanım için mi olacak yoksa iş hayatı için mi kullanılacak bilgisi telefon seçiminde son derece önemlidir. Bu bilgi telefonda aradığınız özelliğin kamera mı, hafıza mı yoksa daha iyi performans için işlemci özelliklerine mi bakılması gerektiğini gösterir. Kullanım alanınıza uygun telefon seçimi yapmak, seçilen telefondan en iyi performansı almanızı sağlayacaktır. Uzun yıllar cep telefonu sektöründe öncü olan Samsung, sunduğu bir birinden farklı modeller ile her kesimden kullanıcılara hitap etmeyi başarıyor. Samsung 2019 yılının başlarında piyasaya sürdüğü Samsung Galaxy A50 modeli büyük ilgi görmüştü. Prizma kapak tasarımı, süper amoled ekranı, ekran üzerinden parmak izi okuma, üçlü kamera dizilimi gibi birçok yenilikle gelen A50'nin bu başarısından sonra Samsung, A50'nin yenilenmiş versiyonu olan Samsung Galaxy A51'i 2019 yılının sonunda duyurdu. Kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik bazı geliştirmelerle birlikte gelen Galaxy A51'de, hem tasarımsal hem de donanımsal olarak bazı geliştirmelere gidilmiştir. Samsung yeni çıkarttığı A51 modeli ile hem gündüz hem gece daha iyi kamera çekimleri, daha iyi performans ve daha iyi batarya ömrü sunmayı hedeflemiştir. Samsung A51'in piyasaya çıkması ile birlikte kullanıcılar seçim yapmakta zorlanmaktadır. Samsung'un orta segment telefonlarından olan Galaxy A50 ve Galaxy A51 arasında ne gibi farklılık vardır? En göze çarpan yenilikleri nelerdir yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yüksek Kamera Özellikleri ile Anı Yakalayın

Günümüzde akıllı telefonların en belirgin özellikleri, birçok güzel anı en güzel haliyle ölümsüzleştirmesidir. Çoğu kullanıcı cep telefonu tercihlerinde kamera özelliğine bakarak ürün seçmektedir. Samsung Galaxy A serisi üyelerinden A50 ile sunulan yüksek kamera özellikleri ile fotoğraf çekmeyi sevenlerin tercih edebileceği bir ürün ortaya çıkmıştır. Samsung Galaxy A50 kamera çözünürlüğü sayesinde her anınızı en üstün kalite ile kaydedebileceksiniz. Üç farklı kameraya sahip model sayesinde, gündüz yapılan fotoğraf çekimleri son derece net olmaktadır. Gece yapılan çekimlerde ise kamera özelliklerinin yanında, otomatik kontrol sayesinde çok daha net fotoğraflar elde edebilirsiniz. Görsel zekaya sahip akıllı kamera yapısı ile daha önce çekmiş olduğunuz nesne fotoğraflarını hafızasında tutarak, bir sonraki çekimlerde de en net ve kaliteli görseli elde etmenizi sağlar.

Bulanıklık, göz kırpma ve arkadan aydınlatma yani ters ışık durumlarında sizi uyararak, akıllı telefon sayesinde çekmekte olduğunuz fotoğrafa anında müdahale edebilme şansı sunuyor. Böylece en etkili ve kaliteli fotoğrafı, en doğru zamanda elde edebilirsiniz. Samsung, Galaxy A50 ile sunduğu üstün kamera özelliklerini, bir üst versiyon olan Galaxy A51 de bir adım ileri taşımıştır. Dört kamera olarak sunulan A51, dikey kamera dizilimini geride bırakıp L kamera dizilimi ile üretilmiştir. Her iki modelde de bulunan Derinlik Kamerası özelliğine ek olarak, Samsung Galaxy A51'e 5 MP macro kamera özelliği eklenmiştir. Fotoğraf çekmeyi seven kullanıcıların en beğenerek kullanacağı özellik kuşkusuz makro çekimdir. Özellikle doğa çekimlerin ufak detayları yakalayıp, önce çıkarmanız A51 ile çok kolay olacaktır. Ultra geniş açı kamera özelliği ile de mevcut konumunuzu bozmadan, daha etkili fotoğraflar çekebilmenizi sağlar. Kamera özelliklerine ek olarak cihaz yazılımında yapılan geliştirme ile maksimum hareket halinde bile kusursuz çekimler yapmanız için ideal bir telefondur.

Ekran Kullanılabilirliği ve Şık Tasarım

Samsung Galaxy A serisinin iki yeni modeli olan A51 ve Samsung Galaxy A50 modelleri son zamanlarda dikkat çeken akıllı telefonlar arasındadır. Samsung Galaxy A51 yüksek performansı, etkileyici ekran tasarımı ve kameraları ile kullanıcıların tercihi olmak için bir adım önde denebilir. Samsung Galaxy A50 6.4 inç ekran boyutuna sahiptir. Ekran boyutları arasında çok ufak bir fark vardır. 6.5 inç ekrana sahip Samsung Galaxy A51 ile de tek elle kullanım kolaylığı sunmaktadır. Akıllı telefon seçimlerinde önemli bir ölçüt olan ekran/gövde oranı, Samsung Galaxy A50 modelinde 84.5% iken, Samsung Galaxy A51 de 87.3% olmuştur. Sayısal olarak arttığı görünen bu oran, ekran kullanılabilirliğini de arttırmaktadır. Her iki modelde de kullanılan ekran teknolojisi Süper AMOLED ekrandır. Samsung A50 de Infinity-U ekran yapısı sunarken, A51 modelinde ise Infinity-O ekran tasarımına geçmiştir. Bu sayede ekranın tamamını kullanabilirsiniz. Dizi izlerken ya da oyun oynarken maksimum görüntü verimliliği elde edersiniz. Ekran alanının her noktasından faydalanmanızı sağlayan tasarımı ile Samsung Galaxy A51 size keyifli bir ekran deneyimi sunar. Kullanıcıların en çok önem verdiği özelliklerden biri olan telefon tasarımı da her iki modelde dikkat çekicidir. Galaxy A50 Prizma beyaz, mavi ve siyah renklerde sunulurken, Galaxy A51 mavi, siyah, beyaz ve pembe renk tonlarında piyasaya çıkmıştır. Samsung Galaxy A50'de telefon ağırlığı 166 gramdır. Galaxy A51 modelinde ise toplam telefon ağırlığı 172 gramdır. Her iki modelde de cam görünümlü plastik kapak ve metalik görünümlü plastik çerçeve kullanılmıştır. Cep telefonu tercihinde tasarımın ne kadar önemli olduğunu bilen Samsung, ilk bakışta dikkatleri üstüne çeken şık ve ince gövde yapısına sahip modelleri ile ön plana çıkmaktadır.

İki Model Arasındaki Teknik Farklar

Akıllı telefonlarda kullanılan uygulamaların hızı, aynı anda birden fazla çalıştırılabilmesi ve oynamak istediğiniz oyunlar telefonun teknik özellikleri ile doğrudan ilişkilidir. İşlemci hızı, ram boyutu, hafıza seçenekleri bu performansı belirleyici kriterlerdir. Samsung A50 ve A51 modellerinde de bu teknik özelliklerde bazı farklılıklar bulunmaktadır. Hem A50 hem de A51 modeli işlemci olarak 8 çekirdekli Quad-core 2.3 GHz ARM Cortex-A73 kullanmaktadır. Bu 8 çekirdeğin 4'ü 2.3 Ghz'lik hıza sahipken, diğer yardımcı 4 çekirdek 1.7 Ghz'lik hıza sahiptir. Her iki modelde aynı işlemci kullanılmıştır. Galaxy A51'in ana kartında Exynos 7 Series 9610 yerine, bir üst versiyon olan Exynos 7 Series 9611 kullanmıştır. Bu ufak fark işlemcide çoklu çekirdek desteği isteyen işlemlerde, küçükte olsa bir performans artışına sebep olmaktadır. Her iki üründe de 6 GB'lik RAM desteği bulunmaktadır. Bu klasmandaki telefonlar için fazlasıyla yeterlidir. A50 modeli 64 GB'lık dahili hafıza ile gelirken, A51 modeli 128 GB'lık hafıza ile gelmektedir. Yüksek hafızalı ürün isteyenler için önemli bir gelişmedir. Her iki telefonda Android işletim sistemi kullanmaktadır. A50 modeli Android 9.0 Pie versiyonu ile gelirken, A51 modeli Android 10 Q versiyonu ile sunulmaktadır. Android 10 ile birlikte karanlık modu, konum araçları, geliştirilmiş ebeveyn kontrolü ve odak modu gibi bazı ek özellikler de gelmektedir. A51 modelinde eklenen özelliklerden biri NFC özelliğidir. Her iki üründe de çift sim kart kullanılabilmektedir. Usb type-c, 4000 mAh batarya bulunmaktadır. Fakat A51 modelinde geliştirilen ekran yapısı ve yazılımlar ile batarya süresinde uzama sağlanmıştır. Her iki telefonda uygun fiyatları ve yüksek performans sağlamasının yanında, aralarındaki ufak farklar ile kullanıcıların beğenisine sunulmuştur. İhtiyaçlarınıza uygun olanı seçip, uzun süre rahatlıkla kullanabilirsiniz.