-ÖZEL İÇERİK-

Yıllarca dernekler yasasına göre yönetilen Zonguldak Kömürspor 2 yıl önce yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda kulübün daha iyi şartlar altında yönetilmesi için A.Ş. yapıldı.

Ancak camiada büyük bir kesim Zonguldak Kömürspor'un dernekler statüsünden, A.Ş.'ye geçmesine tepki göstererek "Bu takım şirket takımı, şahıs takımı" gözüyle baktı.

SALİH DEMİR: "A.Ş. İPTAL EDİLECEK"

Zonguldakspor'un eski Kulüp Başkanı ve onursal başkanlarından Salih Demir çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Demir, "Biz Demir ailesi olarak Zonguldakspor'un ayakta kalması ve üst liglere çıkabilmesi için büyük fedakarlıklar yaptık. Demir Madencilik Dilaverspor'un ismini değiştirerek Zonguldak Kömürspor yaptık. Bu kente borçsuz, sorunsuz bir kulüp kazandırdık. Amatör kümeden takımı 2.Lig'e kadar çıkardık. Kulübün daha iyi şartlarda yönetilmesi için takımın A.Ş. olması gerekiyordu. Ancak camia buna sıcak bakmadı" dedi.

"BU TAKIM ŞAHIS TAKIMI OLMADI, OLMAYACAK"

Demir, "Zonguldak Kömürspor yönetimi gerekli yerlere gerekli müracaatları yaparak A.Ş.'yi (şirketleşme) iptal edecek ve Zonguldak Kömürspor yine dernekler kanununa göre yönetilecek. Bu takım Zonguldak'ın takımı. Hiç bir zaman şahıs takımı olmadı, olmayacak. Zonguldak Kömürspor için hayırlısı olan ne ise o yapılacak" dedi.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR KONGREYE GİDECEK
Zonguldak Kömürspor Haziran ayı sonuna kadar kongre kararı alarak yeni oluşum içine girecek. Yönetime gerçekten faydalı, maddi-manevi destek verecek kişiler alınacak, güçlü bir oluşum sağlanacak.

METİN DEMİR, VALİ MUSTAFA TUTULMAZ İLE GÖRÜŞTÜ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir yapılacak kongrenin yanı sıra Zonguldakspor ile ilgili projeler hakkında Vali Mustafa Tutulmaz'ı bilgilendirdi. Metin Demir'in de yeni yönetimde yer alacağı, Demir'in yanı sıra bazı ilçe TSO başkanlarının da yönetimde yer alacağı öğrenildi.