AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) tarafından İstanbul'da 9- 12 Aralık tarihlerinde düzenlenen Zonguldak tanıtım günlerinin, Zonguldak'a katkısının olacağını ifade etti.

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Zonguldak tanıtım günleri programını değerlendiren, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "9 Aralık'ta başlayıp 12 Aralık Pazar günü biten Zonguldak Dernekler Federasyonu tanıtım günlerine kalabalık şekilde katıldık. Tabii açılış yapıldı güzel bir Zonguldak'ta ilgili tanıtım programı oldu. Malumunuz milletvekillerimizin ve belediye başkanımızın tamamı oradaydı ve güzel bir açılış programı oldu. Zonguldak tanıtım günlerinin ulusal medyada yoğun şekilde yer alması bizleri mutlu etti. Orada Zonguldaklı iş insanlarımızla bir araya geldik ve İnşallah Zonguldak'ımıza katkısı olacaktır diye temenni ediyoruz. Önümüzdeki yıl yapılacak olan etkinlik daha da kapsamlı olacaktır. Ben emeği geçen Zonguldak dernekler federasyonununa teşekkür ediyorum"dedi.

FİLYOS'TA GIDA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Batı Karadeniz Çevre Platformu tarafından yapılan Filyos'ta gıda güvenliği tehlikede açıklamasını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Bu konuyla ilgili Bizim aldığımız bir bilgi yok. Sonuçta Filyos'ta bir çalışma yapılıyor uzun zamandır. Şu anda Liman bitti ve arkasındaki endüstri ve sanayi bölgesi çalışmaları yapılıyor. En başından beri bakanlığımızın, hükümetimizin buradaki herhangi bir şeye zarar verilmemesi noktasında çalışmalar yapıldı. Burada tabii ki inceleyeceklerdir ona göre varsa bir sıkıntı bakılır" dedi.

YENİ HASTANE İÇİN 250 ARAÇLIK İLAVE OTOPARK YAPILACAK

Hastanedeki otopark sıkıntısı ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Hastane inşaatımız devam ediyor ve önümüzdeki aylarda tamamlanacak. Zaten orada mevcut otoparkımız var. Aynı hastane tekrar Aşağıya taşınacak ve altındaki otopark hem de eski otopark yine kullanılacak. şu anda mevcut otopark hastanede zaten kullanılıyor yaklaşık 250 araçlık bir otopark daha yapılacak" dedi.

ESKİ HASTANENİN DURUMU İÇİN BAKANLIKLA GÖRÜŞME YAPACAĞIZ

Yeni hastane hizmete açıldıktan sonra eski hastane binasına Amelebirliği ve Kadın doğumun gelmesi söz konusu mu sorusuna ise AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Yeni hastanede ileriki günlerde açıldıktan sonra eski hastanenin durumu nasıl olacak onu bir çözüme kavuşturacağız. Hastane taşındıktan sonra eski hastanenin nasıl ve ne şekilde kullanımı konusunda bakanlık ile görüşmeler yapacağız eski hastanenin pozisyon ve durumu ne olacak ona göre şekillenecek" şeklinde konuştu.

KİLİMLİ SAHİL YOLU YILBAŞI VEYA YILBAŞINDAN HEMEN SONRA TRAFİĞE AÇILACAK

Mithatpaşa tünelinden Kilimli'ye kadar olan sahil yolunun yılbaşına kadar açılmasının planlandığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Bir aksilik olmazsa yılbaşı veya yılbaşından hemen sonra yol trafiğe açılacak. Mithatpaşa girişindeki kavşak nerede tamamlanmak üzere fazla işleri kalmadı tünelin içindeki aydınlatmalar tamamlanmak üzere. Bunlar da bitti zaman yılbaşı öncesi açılması noktasında yüklenici firmanın 1 takipçi vardı ve büyük bir ihtimalle trafiğe açılacak. Ama bunun tarihi ne olur bilemiyorum yılbaşı olabilir yılbaşından bir hafta orada olabilir" ifadesini kullandı.