Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanlığı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın pratisyen ve uzman hekimlerin maaşlarına yapılan iyileştirme açıklamasının ardın tepki gösterdiler. Sağlık çalışanlarının bir tek doktorlardan olmadığını ifade eden sendika üyeleri, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak eylem yaptılar.
Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, 6 Aralık Pazartesi günü Acil Servis ve 112 doktorları hariç bütün sağlıkçıların iş bırakma eylemi gerçekleştireceğini ve Atatürk Devlet Hastanesi önünde eylem yapacaklarını ifade etti.

Arzu Kara'nın açıklaması şöyle:
"Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, Tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar,
Kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanları, Bugün burada ayrımcılığı, Yaşadığımız ekonomik sorunların görmezden gelinmesini, Haksızlık yapılarak hekim dışı sağlık personeline zam verilmemesine tepki koymak için toplandık.
Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımızda olamaz bizim itirazımız sağlık çalışanlarının bu artıştan kapsam dışında bırakılmasınadır. Çünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir.
Ortada böylesine bir ihtiyaç var iken sağlık çalışanlarını yok saymak, onların yaşadığı ekonomik sıkıntının görmezden gelinmesi, kayıplarının dikkate alınmaması kabul edilemezdir.
Haklı talebimiz çok nettir;
Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmelidir. Dün bir günde hem açıklanıp hem de TBMM'den geçirilen düzenleme eksiktir. Acil olarak yeniden değerlendirilmelidir. Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış yapılmalıdır.
Lafa gelince sağlık hizmetleri ekip işidir, hepsini alkışlıyoruz demekle olmuyor. Külfette ortak oldukları gibi bir hak verilirken de adaletli davranılmalıdır. Çalışma barışını bozarak, Sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını yok sayarak zamda adaletsizlik yaparak bir milim ilerleme sağlanmaz aksine sağlık hizmetlerine bu tür işler zarar verir.
Türkiye Kamu-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir.
Zam tüm sağlık çalışanları, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm mesai arkadaşlarımız için yapılmalıdır. Aksini kabul etmemiz, onaylamamız mümkün değildir. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır.
Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir.
Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemiz sürdüreceğiz. Alanlara inmekten hiçbir zaman geri durmadık, durmayacağız.
Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz.
Kazanana kadar mücadele edeceğiz.
Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum."