Toplantı da İlçe yönetim kurulu üyesi Celal Oruç'a teşkilata vermiş olduğu katkılardan dolayı plaket takdim edildi. Partiye katılım sağlayan üyelere rozet takıldı.

Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Murat Akça toplantı için yaptığı değerlendirmede: " Yapmış olduğumuz teşkilat çalışmalarında karşılaştığımız temel sorunların başında hayat pahalılığı gelmektedir. Neredeyse günlük olarak gelen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürmektedir. Yüksek enflasyon dan dolayı maalesef yılbaşında maaşlara yapılan zamlar erişmiştir. Alım gücü düşmüştür.
Emekli, asgari ücretli, memur, dul ve yetim aylığı alanlara maaşlara enflasyon oranında her ay zam yansıtılmalıdır. Daha önce refah yol hükümetinde olduğu gibi eşel mobil sistemine geçilmelidir.
Hükümetin geçen haftalarda müjde olarak açıkladığı, konut kredi faizleri ni üzülerek izledik. Bizleri üzen faizlerin düşük veya yüksek olması değil, % 99 Müslüman olan bir ülkede faizin ne işi var dememiz gereken yerde, rakamların yüksekliği daha çok konuşuldu. Rabbim bizlere faizsiz bir nizam kurmayı emrederken bizler nelerle uğraşıyoruz.
Saadet Partisi iktidarında, üretim , istihdam, yatırım önceliğimiz olacak Allah'ın izniyle. Kendi ülkemizde ürettiğimiz ürünlere kota koyan, koyduran olmayacağız, ithalat yapmak için vergi sıfırlamak demek kendi üreticine zulüm demektir. Hangi sektörde olursa olsun, üreten her kesimin yanında olacağız. Şu kadar şeker pancarı ekeceksin, şu kadar ay çiçek yağı üreteceksin vs.gibi dayatmalar olmayacak. Savaş halindeki Ukrayna'dan ay çiçeği alıyoruz bu ayıp bize yeter.
Emeklilikte yaşa takılanlar demek ne demek. 43 yaşında emekli olanlar bu gün primini ödemiş emekli liğini hak etmiş olanlara diyorlarki hayır siz emekli olamazsınız niye gençsiniz biraz daha çalışın. Adam hak ettiyse emeklilik hakkını vereceksin. İnşallah Saadet Partisi iktidarında EYT olmayacak. Herkes emeklilik hakkını sahip olduğu zaman emekli olacak ve insanca yaşayabileceği bir maaş alacak. Bugün açlık sınırı 5300 TL. Maalesef 2500 TL maaş alan emeklilerimiz var. Bu maaşla geçim olmaz insanca yaşam olmaz.
Üniversiteli kardeşlerimizin okurken almak zorunda kaldıkları geri ödemeli öğrenim kredilerini, mezun olduktan sonra ödemekte zorlandıklarına şahit oluyoruz. Her üniversite mezunu okul bitince iş bulamıyor dolayısıyla okurken almak zorunda oldukları kredileri ödeyemiyorlar, sonuç olarak yüksek faizlere maruz kalıyorlar. Bu kredilerden faiz alınmaması nı istiyoruz.
Bizler milletimizin saadet ve selameti için çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz inşallah. Yapmış olduğumuz Mayıs ayı ilçe divan toplantısı hayırlara vesile olsun, Rabbim yar ve yardımcımız olsun".