TFF 2.Lig ekiplerinden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'da Pazar günü yapılması gereken ancak gerekli yoğunluk sağlanamaması nedeniyle 5 Haziran Pazar gününe ertelenen olağanüstü kongre öncesinde sıcak saatler yaşanıyor.

Zonguldakspor tarihine adını yazdıran, daha sonra kulübün geçmişten gelen borçları nedeniyle kurtuluş için Demir Madencilik Dilaverspor'un ismini Zonguldak Kömürspor olarak değiştiren Demir ailesi Bölgesel Amatör Lig'den takımı alıp Kulüp Başkanı Süleyman Caner önderliğinde 2'nci lige kadar çıkarttı. Kulüp Başkanlığına 2021-2022 futbol sezonunda yeniden dönen Salih Demir başkanlığındaki Zonguldak Kömürspor ligi 38 puanla 14'üncü sırada tamamladı.

SALİH DEMİR BAŞKANLIĞI SABİT DANIŞ'A DEVRETMEK İSTİYOR
Kulüp Başkanı Salih Demir 5 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongrede Sabit Danış'ın kulüp başkanı olmasını istiyor. 3 Haziran'da ise gerekli görüşmeler ikili arasında yapılacak.

SABİT DANIŞ ZONGULDAK'A GELDİ, BAŞKANLIK İÇİN ŞART SUNDU

Romanya'da hayatını sürdüren İşinsanı Zongludak Kömürspor Asbaşkanı Sabit Danış bugün Romanya'dan Zonguldak'a geldi. 3 Haziran'da Salih Demir ile Zonguldak Kömürspor başkanlığı için görüşecek olan Sabit Danış başkanlık için şartlarını sundu.

SABİT DANIŞ'IN ŞARTI: TÜM ZONGULDAK'IN BİRLİK OLMASI! HİÇ BİR ADAY BAŞARAMADI
Sabit Danış'ın şartları bugüne kadar Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanlığı için soyunan her adayın şartlarının aynısı.

Sabit Danış şartları arasında Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediyesi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Milletvekilleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, belde başkanları Tosyalı Holding, Kolin İnşaat, Erdemir, Eren Enerji, Çates, Yurtbay Seramik, Çanakçılar, EMKO ve TAT Metal gibi büyük Zonguldak Kömürspor'a destek olması şartı ortaya koydu.

Ancak takıma 2 şampiyonluk yaşatmış efsane başkan Süleyman Caner dahil bugüne kadar hiçbir başkan adayı bu birlikteliği sağlayamadı. Süleyman Caner takvim ve forma satarak takımı ayakta tutmaya çalıştı, adı geçen bazı şirketlerden de zaman zaman destek aldı. Ancak kentte büyük kenetlenme hiçbir zaman olmadı. Salih Demir başkan da bu birlikteliği sağlamadı.

SABİT DANIŞ'IN BAŞKANLIK İÇİN ŞARTLARI "GÖLE MAYA ÇALMAK" GİBİ...

Zonguldak Kömürspor'a gönül veren, maddi manevi destekte bulunan ve mevcut yönetimde yeralan Sabit Danış iyi niyetle girişimler yapmak istiyor. Ancak Zonguldak Kömürspor'un geçmişinde sağlanamayan bu birliktelik için Sabit Danış göle maya çalar, yoğurt tutarsa, Zonguldak'ta birliktelik sağlanır.

Danış şartlarının tamamının kabul olması konusunda diretirse 5 Haziran'da yapılacak olağanüstü genel kurulda Salih Demir'e yine başkanlık göründü. Ancak geçmiş yıllarda verilen desteklere razı olursa Başkan adayı Sabıt Danış olacak.