Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, gazeteciliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek "Gazetecilik işlevleri itibariyle bir milletin siyasi, kültürel ve ekonomik değerlerinin korunmasında vazgeçilmez unsurlarındandır. Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasında aracı olan gazeteciler, kamuoyu oluşturmak ve kamunun vicdanı olması noktasında hayati bir işi yerine getirmektedir. Bu noktada gazetecilik mesleği demokrasinin temel dayanaklarından biri olmakta, toplum adına görev yapan gazeteciler her türlü olağanüstü durumda mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret göstermektedir" dedi.
Gazetecilik mesleğinin toplumların demokrasi kültürünün yerleşmesinde ve korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu da vurgulayan Rektör Uzun, 15 Temmuz gecesinde gazeteciliğin bir meslek olarak ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı.
Rektör Uzun, gazeteciliğin özverili ve mesai kavramı olmaksızın yapılan zor bir meslek olduğunu da kaydederek "Çalışma şartlarının zorluklarına rağmen işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi