Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Volkan ATILGAN, Yeşilay Genel Merkez Eğitim Müdürü Uzm. Psikolojik Danışman Hakan ÇETİN, Yeşilay Bölge Koordinatörü Uzm. Dr. Fatih AKCA, Yeşilay Zonguldak Şube Başkanı Selahattin ÇOLAK ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikolojik Danışmanı katıldı.

Yeşilay Zonguldak Şube Başkanı Selahattin ÇOLAK, düzenlenen toplantı ilgili şunları söyledi;

"Türkiye Bağımlılıkla Mücadele programımız, Yeşilay Cemiyetimizin bağımlılık önleyici bilgilendirme faaliyetleri arasında büyük bir önem taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız ile gerçekleştirilen protokol doğrultusunda rehber öğretmenlerimiz ile ortak yürütülen TBM programı teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan; başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamında farkındalık arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır. Sayıları her geçen gün artmakta olan uygulayıcı eğitmen rehber öğretmenlerimizin desteğiyle, Zonguldak İlimiz genelinde çocuk ve gençlerimize iyi yaşam alışkanlıklarının kazandırılması ve yaşam boyu bağımlılıklardan uzak kalması için çaba gösteriyoruz."

"Tüm ilçeler ile toplantı yapacağız"

Başkan ÇOLAK konuşmasında Yeşilay'ın yürüttüğü önleme faaliyetlerine ve bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'nde (YEDAM) yürütülen çalışmalara da değindi.

"Bağımlılığın oluştuğu durumlarda bağımlı bireylere ve ailelerine Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında ücretsiz yüz yüze ve 115 Nolu danışma hattıyla danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti veriyoruz, sosyal destek sağlıyoruz." dedi.

Zonguldak Şube Başkanı Selahattin ÇOLAK desteklerinden dolayı Zonguldak Valisi Sayın Mustafa TUTULMAZ'a ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha ALDOĞAN'a teşekkür etti.

Toplantı sonrasında öğretmenlere Yeşilay materyalleri dağıtıldı.