Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Pusula'nın gündeme getirdiği 'Devrek'te ki Kuran Kursu'nda 40 öğrencinin Corona Virüs vakası olmasına rağmen okulun kapatılmaması' yönündeki haber ile ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi.

Milletvekili Demirtaş, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ndeki yatılı Kur'an kursunun neden açık olduğunu sorarak şunları paylaştı: "Mart ayından bu yana dünyada ve ülkemizde hayatın pek çok alanında çeşitli tedbirler alınıyor. Bu tedbirlerin sebebi, hızlı ve yüksek bulaşıcılık özelliğine gösteren Kovid-19'u kontrol altına alabilmek. Ülkemizdeki milyonlarca öğrenci, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının, ikinci döneminde okula gidemedi. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının önce 31 Ağustos'ta başlayacağı duyuruldu ancak pandemi nedeniyle bu tarihte de okullar açılamadı. Kademeli şekilde yüz yüze eğitim başlayacak diye açıklama yapıldı. İlköğretim 1'inci sınıflar ile lise son sınıflar 21 Eylül'de planlanandan çok daha sonra yüz yüze eğitime başlayabildi. Yüz yüze eğitim de sadece 2 gün ile sınırlandırıldı. Orta okullarda 5, 6 ve 7, liselerde de 9,10 ve 11'inci sınıflarda daha yüz yüze eğitime başlandı.

BUNUN HESABINI KİM VERECEK?
"Demirtaş, yüksek bulaşıcılık riski taşıyan ve hızla yayılan Kovid 19 nedeniyle olağanüstü bir süreç yaşandığını hatırlatarak; "Hastalığın yayılmasını engellemek ve toplum sağlığını korumak için hayatın pek çok alanında kısıtlamalar getirilirken, okulların tam olarak açılmadığı dönemde üstelik de yatılı bir Kuran Kursu'nun açılması öğrencileri, öğretmenleri, aileleri ve toplum sağlığını riske atmak demektir. Sağlık Bakanlığı, sosyal mesafe ve maskenin önemini anlatırken, yatılı bir Kur'an kursunda çocuklarımız Covid 19'a yakalanmıştır. Bu çelişkili uygulama ve açıklamaların içinde olan çocuklarımıza olmuştur. Bu çocuklarımızın hastalığa yakalanmasının hesabını kim verecek?" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde bulunan yatılı Kur'an kursu ile ilgili önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:
Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde bulunan yatılı Kur'an kursu, Diyanet İşleri'ne bağlı bir kurs mudur?-Ne kadar süredir açıktır? Açılmadan önce ve açıldıktan sonra söz konusu kursta Kovid -19 tedbirleri ile ilgili olarak kursta herhangi bir denetim yapılmış mıdır?-Kur'an kursunda kaç öğretmen, kaç öğrenci, kaç idari personel ve kaç görevli bulunmaktadır?- Hangi yaş aralığındaki öğrenciler eğitim görmektedir?-Eğitim gören çocuklardan kaçı,13 Ekim Pazartesi günü Milli Eğitime bağlı okullara başlamıştır? Bu konuda bir filyasyon çalışması yapılmış mıdır?Kapalı alanlarda toplu şekilde bulunmanın Kovid 19'un bulaşma riskini çoğaltması nedeniyle okulların bile tam olarak açılmadığı, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ve iş yerlerinde esnek çalışmanın uygulandığı böyle bir dönemde bu ve benzeri kursların açık olması öğrencilerin, öğretmenlerin, ailelerin ve toplum sağlığını riske atmak değil midir?Zonguldak İl Pandemi Kurulu tarafından, Zonguldak ve ilçelerinde Kovid-19, tedbirleri kapsamında, kurs, etüt ve benzeri yerlere ilişkin herhangi bir karar alınmış mıdır?Öğrenim gören 40 çocuğumuzun Kovid-19 hastalığına yakalanmasının sorumlusu kimdir?"