Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, bugün yapılan teknik gezi sonrasında Filyos Limanı'ndan yaptığı açıklamada 29 Ekim Akşamı Valilik önünde yaşanan gerginliği değerlendirmişti.
Vali Tutulmaz'ın yaptığı konuşmasını haber yapan Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Öznur Güneş, haber girişinde şu ifadeleri kullanmıştı: Vali Mustafa Tutulmaz 'Valilik önünde yapılan programda Mehter Takımının uzun süre sahnede kalması ve koristleri Ferdi Tayfur şarkılarını seslendirmesi ile ilgili tepkileri yanıt veren Vali tutulmaz bazı marjinal gruplar bayramın coşkusunu baltalamak istediler Türkiye marşını ve bayrak marşını okunmasını istemeyenler hiç kusura bakmasınlar bu ülkede yaşamasınlar" dedi.
Konuşma içinde geçen 'Bu ülkede yaşamasınlar' ifadesi Vali Mustafa Tutulmaz'ın verdiği demecin kaydında yer almadığı, haber telefonda konuşarak not defterine yazdırıldığı için anlam bozukluğu ortaya çıktı. Diğer basın organları Pusula'nın yazdığı haberi kullanınca Vali Tutulmaz ile ilgili farklı bir algı oluştu.
Haberin o kısmı ile ilgili doğru ifade şu şekildedir:
Vali Mustafa Tutulmaz: 'Halkımız Mehter istiyorsa Mehter olur, halkımız Ferdi Tayfur isterse Ferdi Tayfur olur. Bu, bu kadar basit. Ayrıca Mehter gündüz törende vardı,. Bu coşkunun bir parçası da Mehter'di. Mehter orada çaldı. Eğer Bayrak Marşı'ndan rahatsızlık duyan varsa Türkiye Marşından rahatsızlık duyan varsa kusura bakmasınlar. Bu ülkede Bayrak Marşı da Türkiye Marşı da çalınacaktır, kusura bakmasınlar."
Yanlış anlaşılma nedeniyle Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve haberimizi kullanan basın kuruluşlarından özür dileriz.