Zonguldak'ın Kozlu İlçesinde Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin de bulunduğu yolda oluşan derin çukurlar nedeniyle araçlarda maddi hasar oluşurken vatandaşlar ise yürümekte zorluk çekiyor. Yazın tozundan kışın ise çamur ve oluşan gölet nedeniyle sürekli şikayet konusu olan bu yolun bir an önce bitirilerek sorunun çözülmesi isteniyor.

BU ÇALIŞMAYI DENETLEYECEK BİR KURUM YOK MU?

Vatandaşlar şikayetlerini şöyle dile getirmişti: "Burası Kozlu Esenköy Mahallesi Abaz Caddesi. Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hemşirelik fakültelerinin hemen arkası. Adı geçen fakültelerinin yüzlerce öğrencisi bu cadde üzerindeki konutlarda ikamet ediyor. Yine bu cadde üzerinde 1500 yatak kapasiteli kız yurdu bulunuyor. Bu nedenle yaya ve otomobil hareketliliği çok yoğun. Bir süredir bu caddede kanalizasyon şebekesi çalışması yapılıyor. Ancak çalışma o denli özensiz yürütülüyor ki ortalama insanı ihtiyaçları engeller hale geldi. Yaya olarak yürünecek güvenli alan oluşturulmadığı için insanlar araçların arasında ve adeta çamur tarlası içinde yürümek zorunda kalıyor, çünkü yolun alternatifi yok. Araçlar için yol tam bir çile ve tehlikelerle dolu çukurlar var. Yoldaki olumsuzluklar nedeniyle oluşacak zararları kim karşılayacak? Beklentimiz yasa gereğince bu çalışmayı denetleyen kurumun çalışması biten bölümlerinin insan ve araç trafiği için güvenli hale getirilmesini sağlamasıdır."

EKİPLER SEFERBER OLDU

Dün 'Denetleyen yok mu? Yüzlerce öğrenci, binlerce vatandaş mağdur' başlığıyla Pusula'da haberin yayımlanmasının ardından söz konusu inşaat çalışmalarına hız verildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin de bulunduğu Kozlu Esenköy Mahallesi Abaz Caddesi 'nde aylardır bitmek bilmeyen çalışmalar, Pusula'nın gündeme getirmesinin artından hızlandı.

Bu sabah bölgeye 4 iş makinesi, 4 kamyon sevk edildi. Temizlenen yerlere beton mikserleriyle harç döküldü. Belediye Zabıtaları ve Fen İşleri yetkililerinin yanı sıra yapım işini üstlenen Acarel Dış Ticaret Turizm Nakliyat İnşaat Ticaret Limited Şirketi sorumluları da iş başındaydı.