PTT Başmüdürü Akın Akıncı'ya İşletme Müdürü Soner Sinopu eşlik ederken ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteciler karşıladı.
Başmüdür Akıncı, 20 gün önce Zonguldak'a geldiğini ve alışmaya çalıştığını belirterek
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, "Bugün Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde şehrimize yeni atanan Zonguldak PTT Baş müdürlüğünün müdürümüzü ağırlıyoruz. Ben kendisine hem cemiyetimize geldiği için hoş geldiniz diyorum. Teşekkür ediyorum, için de çok önemli. Ben yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Zonguldak güzel bir şehirdir. Güzel hizmetler vereceğine de inanıyorum. Bugünkü ziyaret için kendisine teşekkür başarılar diliyorum" dedi.
PTT Başmüdürü Akın Akıncı, "Ben yaklaşık 20 gündür Zonguldak'a PTT Başmüdürü olarak atandım. 20 gün önce göreve başladım. Zonguldak butik ve bir güzel bir kent. Kadim bir kent. Bu anlamıyla Zonguldak'ta ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tabii buradaki temel görevimiz PTT Başmüdürlüğü'nü, Zonguldak özelinde çok daha iyi noktalara, yani hizmet kalitesiyle karlılık verimlilik noktasıyla çok daha iyi noktalara taşımak gibi bir görevimiz var. Bunu tüm ekibimizle birlikte, burada tüm çalışanlarımızla birlikte başarabilecek yetenekte olduğumuzu düşünüyorum. El ele vererek, kol kola girerek, dayanışma içinde olarak çok daha iyi hizmetler, kaliteli ve verimli hizmetler üretebileceğimiz noktasında tüm arkadaşlarımıza güveniyorum. Dolayısıyla bu süreçte siz basınımızın değerli mensuplarına da sahadaki bizim eksiklerimizi görmede, bizi uyarmada büyük görevler düştüğünü biliyorum. Bu noktada bizi zaman zaman uyarırsanız, yani halkımızın ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanmasında bizim eksiklerimiz olabilir. Bu noktada bizleri uyarmanız bize yol gösterici olacaktır. Ben bu vesileyle tekrar Sayın Başkanıma, siz değerli gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan memnun ve mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Kartpostal geleneğinin artık çok geride kaldığını ifade eden Akıncı, şunları söyledi:
"Bayram kutlama tebrik kartları geleneği ortadan kalktı. Yani geçmişte 70'li yıllar, 80'li yıllarda geleneğimiz vardı. Kartpostal sergileri açılırdı. İnsanlar da o sergilerin önünde kuyruklar oluştururlardı. Ona özel bir önem arz ederlerdi. İşte kartlar alınır. Gönderilecek makamlara, kişilere göre çok özenle, o kartlar, dolma kalemlerle yazılır, bayramlar kutlanırdı. Ama süreç içerisinde teknolojinin gelişmesiyle beraber artık bu teknolojili imkanları kullanarak kart postal süreci sıfırlandı diyebiliriz. Neredeyse artık yok yani. Özel günlerde kart yazma geleneğimiz sonlandı. Ama bunun yerine işte teknolojik anlamda teknolojik cihazlarla mesajlaşmalar vesaire aldı. Durum bundan ibaret."