Membranlar farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik farklı özelliklerde üretilebilirler. Çatı yalıtımının eksiksiz bir şekilde sağlanmasına yönelik olarak üretilmiş ürünler çatı membran olarak adlandırılır.

Çatılar binaların yağmur, soğuk, sıcak, kar ve rüzgar gibi dış etkenlerden korunmasını sağlayan tamamlayıcı ve belki de en önemli parçalardır. Binaların yapımı esnasında çatının biçiminin ve konstrüksiyonunun, binanın karşı karşıya kalması olası tüm iç ve dış etkenlerle kullanıcı gereksinimlerinin optimizasyonu sağlanacak şekilde tasarlanması çok önemlidir.

Doğru Malzeme Seçimi İle Binaların Ömrünü Uzatabilirsiniz

Tünellerde ve yer altı madencilik faaliyetlerinde yer altına temiz havanın iletilmesini sağlamak amacına yönelik olarak üretilen, çapları 200 mm ile 3200 mm ölçüleri arasında değişen daire şeklindeki tüplere havalandırma tüpleri adı verilir.

Protan'ın üç esnek havalandırma sistemlerinden olan Ventiflex Air, Ventiflex Shaft ve Ventiflex Duo madenler ve tüneller için dünyanın en yenilikçi sistemleri olarak kabul edilirler.

Protan Ventiflex Duo, havayı dar geçitlerden ya da hava akışından ödün vermeksizin sınırlı tavan boşluğuna sahip olan tünellerden taşımak için geliştirilmiş bir özel bir konsept olma özelliğindedir.. Dar geçitler için hava kanalından ve tasarlanan havalandırma sisteminin diğer özelliklerinden ödün vermektense, ana kanal daha küçük çaplı iki kanalla bir geçiş parçası aracılığıyla değiştirilir. Protan Ventiflex Duo, benzer sistemlere göre daha büyük bir kesite sahiptir ve bu aynı montaj yüksekliği ve fan çıkışı için daha düşük enerji tüketilmesini sağlar. Böylece aynı fan çıkışı ile daha fazla hava iletilebilir. Protan Ventiflex Duo uygulamalarında iki standart kanal bağımsızdır. Ve tüm standart bağlantı sistemlerini kullanır. Avantaj açıktır ve duo kanalı toplam kanal uzunluğu kurulumu için kavramsal bir sınırlaması yoktur.

Protan Ventiflex Air, membran malzemelerinin, bağlantı türlerinin ve kaynak teknolojisinin dünya standartlarında bir havalandırma kanalı sistemi oluşturabilmek için bir araya geldiği konsept olarak tanımlanabilir. Protan Ventiflex Air dünya standartlarında bir havalandırma konsepti olmasının yanı sıra Avrupa'da geliştirilen ve üretilen ilk esnek havalandırma sistemi olma özelliğine sahiptir. Protan Ventiflex Air serisindeki kanal kaliteleri, havalandırma kanalları için özel olarak geliştirilmiş bir membranda geliştirilerek üretilir. Takviyeli polyester tekstil, Protan'ın kendi tesislerinde üretilmektedir. Tekstil ve dolayısıyla membran, hava basıncı özelliklerinden dolayı eksenle olarak ve radyal olarak çok daha güçlüdür.

Protan Ventiflex Şaft, şaft konstrüksiyonundan dikey olarak taze hava beslemesi amacına yönelik olarak geliştirilmiştir. Bazı yer altı yapıları için dikey şaftlardan temiz hava verilmesi ihtiyacı söz konusudur. Protan hem bu durumun üstesinden gelebilmek hem de böyle bir sistemin gerektirdiği talepleri karşılamak için tasarlanmış bir şaft kanalı sistemi sağlamaktadır. Protan Ventiflex Şaft, kaymaz kancaların ve klipslerin kullanılmasıyla tutturulmuş olan iki, üç ya da dört süspansiyon nervürüyle yapılır. Doğru hizalanma sağlanması için telin ucunda gerdirme yer alır.

Malzeme Seçiminde Kullanım Alanına Uygunluğu Göz Önünde Bulundurmalısınız

Çatı yalıtım işlemleri esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu çalışmanın yapılacak olduğu alana en uygun ve en dayanıklı çatı yalıtım malzemelerinin kullanılması olarak kabul edilir. Protan Turkey tarafından titizlikle geliştirilen ve markanın geniş ürün yelpazesinde yer alan tek katlı polimerin PVC ve TPO membranlar sayesinde kullanıcılara bu konudaki en uygun ve en kapsamlı çözümleri sunar. Protan'ın geniş ürün yelpazesinde çatıların yalıtımında kullanılabilecek özellikte membran ürünleri bulunmakta olup bu durum kullanıcılar için en kaliteli malzemelere en uygun fiyatlarla erişebilme fırsatı anlamına gelir.

Madenler ve tüneller için dünyanın önde gelen havalandırma sistemleri üreticisi olarak kabul edilen Protan, tüm dünyaya madenler ve tüneller için yenilikçi ve verimli havalandırma sistemleri sağlamaktadır. Protan ürün yelpazesinde bulunan sistemlerin tümünü her proje için ölçerek üretir ve beş farklı kanal kalitesine sahiptir. Tüm kanal kaliteleri alev geciktirici ve kendi kendini söndürücü özelliktedir. İki kanal kalitesi de antistatik özelliklere sahip olup yüksek derecede yanıcı gazların oluşturabileceği ortamlar için özel olarak geliştirilmiştir.