Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı toplamda 63'e yükseldi.
Edinilen bilgilere göre, Özel hastaneler ile Devlet Hastanesinde tedavi altın alınan Koronavirüs hastalarından 32'si ise iyileşme sonucu taburcu edildiler.
Covid-19 test sonucu pozitif çıkan 14 hastanın tedavilerinin evlerinde 'İzole şekilde' devam ettiği Karadeniz Ereğli'de, 2 hasta ise halen yoğun bakımda bulunuyor. Numunesi alınan ve sonucu beklenen kişi sayısı ise bugün (24 Nisan) itibarıyla 10 oldu.
Koronavirüs hastalarında 3 kişi ise yaşamını yitirmişti.


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Ama şunu kesinlikle vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum; Sağlık teşkilatımız, doktorlarımız, 'bu iş bitti, rahata erdiniz' deyinceye kadar herkes hem sosyal, hem mesafesini korusun, maskesini taksın, evde kalmaya da devam etsin" dedi.
Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, ülkede olduğu gibi bölgemizde de etkisini sürdüren Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı, vatandaşların sokağa çıkmayı kısıtlama tedbirlerine uymalarını istedi.
İlçe genelinde, bazı fabrikalara çalışma izni verdiklerini hatırlatan Çorumluoğlu, şunları söyledi:
"Sokağa çıkma kısıtlaması var ama yine de sanayide üretim yapan firmalarımıza sınırlı sayıda personel çalıştırmaları koşuluyla izin verdik. Zira ihracatı devam eden fabrikalara malzeme yapan firmalarımız var. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamasına riayet etmelerini bekliyorum.
Ereğli olarak bu işi kontrollü şekilde götürüyoruz ama bu kontrolü en ufak şekilde elden bıraktığımız zaman eskiye yada dünyadaki (vaka ve ölüm) sayılarına hemen döneriz. Bunun örneklerini dünyadaki bazı ülkelerde izliyoruz. 'Rusya'da, Japonya'da geçti' denildi, tekrar geldi. Dolayısıyla, bundan sonra da tedbirleri elden bırakmamak lazım."

BİTTİ DEMEDEN EVDE KALIN!

İlçedeki Coronavirüs vaka sayısının 50'lerde olduğunu hatırlatan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, şunları kaydetti:
"Ereğli'de bugüne kadar 3 vefatımız var. 50 civarında da Coronavirüs testi pozitif vakamız mevcut. Bu, günlük olarak değişmekle birlikte şu anda hastanelerde taburcu olan vatandaşlarımızı görmek bizi ziyadesiyle sevindirdi. Çünkü bu bir denge meselesi. Eğer hastaneden taburcu olan sayısından daha az tedavi için gelen oluyorsa, bu da salgının yayılmasının yavaş yavaş azaldığını gösteriyor.
Ama şunu kesinlikle vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum; Sağlık teşkilatımız, doktorlarımız, 'bu iş bitti, rahata erdiniz' deyinceye kadar herkes hem sosyal, hem mesafesini korusun, maskesini taksın, evde kalmaya da devam etsin."

vaka-sayisi-28-oldu-6-kisi-oldu-6-kisi-sifa-bekliyor
Vaka sayısı 28 oldu: 6 kişi öldü, 6 kişi şifa bekliyor