Emniyet, Jandarma ve güvenlik görevlilerinin yanında olduklarını belirten Yavuz Erkmen "Polisimize yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle:

"Gece alkollü araç kullanırken yakalandığı, bu nedenle hakkında işlem yapan trafik polislerini darp ettiği iddia edilen AKP Gökçebey İlçe Yönetim Kurulu üyesi Kadir Başlı'nın haberi yerel basında yer almıştır. Bugüne kadar devletçi kesilip, başka bir partili yapmış olsa o kişiye demediğini bırakmayan AKP yöneticilerinin bu olay karşısında sesleri çıkmamış olayı suskunlukla geçirdikleri kamuoyunun dikkatini çekmiştir.
​Devletin polisine veya emniyet güçlerine sebebi ne olursa olsun yapılan bu hareketi kınıyor, haklarında gerekli işlemin yapılmasını istiyoruz. Bu olay bize bir kez daha göstermiştir ki devletin güvenlik güçlerine yapılan kabul edilemez davranışları AKP'li birisi yaptığında görmezden gelmek AKP'nin önceki kınama söylemlerinin samimi olmadığını, siyaseten yapılan söylemler olduğunu göstermektedir.
​Her zaman zaten zor şartlarda görev yapan Emniyet, Jandarma ve güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, bu olayla ilgili gerek adli gerekse AKP tarafından yapılan işlem sonucunu bekliyor, bu düşüncemizi
Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz"