Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele büro amirliği ekipleri tarafından eğitim kurumuna yapılan NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK operasyonunda biri öğretmen 7 kişi göz altına alındı. Ekipler eğitim kurumunda uzun süren arama yaparken, elde edilen belge ve materyaller ile gözaltına alınan 7 kişi ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İlçede faaliyet gösteren Özalan Boğaziçi Eğitim Kursu'nda öğrenim gören öğrencilerden 21 velinin mağdur edildiği iddiası ile Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında eğitim kurumuna operasyon düzenlendi. Yapılan baskında Özalan Boğaziçi Eğitim Kursu binasında saatlerce arama yapan Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri velilerin kuruma çocuklarının eğitimi için 3000- 10.000 TL arası kredi çekerek ödeme yaptıklarını, şüpheli G.Ö.isimli şahsın sonrasında başka bir bankadan da aynı miktarlarda kredi çektirerek, paraları başka hesaba aktarıldıklarını öğrenmeleri üzerine dolandırıldıklarını anlayarak şikayetleri üzerine operasyon düğmesine bastı.

Olayda birisi öğretmen, biri kurum müdürü olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı. -Göz altına alınan G.Ö. -Ş.Ö. -K.Ö. -G.K. -N.A. -G.A. -İ.A ifadeleri alınmak üzere KOM Büro amirliğine götürüldü. Kurumun Müdürü G.Ö.'nün binadan çıktığını gören veliler alkışları ile G.Ö. yü protesto etti.

VELİLERİN ÜZERİNDEN KREDİ ÇEKİLMİŞ

Operasyon sırasında kurum binasının önünde bekleyen velilerden iki çocuğu aynı kurumdan olan Hülya Kırgöz (39) ve Yasemin Türkoğlu (28) ile Nermin Akkuş (36), çocuklarını verdikleri kurumdan kendi adlarına haberleri yokken kredi çekildiğini ve bundan haberleri olmamasından dolayı mağdur olduklarını, konu ile ilgili olarak görüştükleri kurum müdürü G.Ö: tarafından sürekli olarak geçiştirildiklerini iddia ettiler.

Kurumda öğrenim gören öğrencilerden Merve ve Eren isimli öğrencilerde kurumda düzgün eğitim almadıklarını, öğretmenlerin paralarını alamadıkları içinişten ayrıldığını ve derslere taksi sürücülerinin girdiğini iddia ettiler.

Yapılan operasyon ile ilgili soruşturma başlatıldı.