Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, 104 güvenlik görevlisinin katıldığı ‘şok’ uygulaması yaptı. Yapılan uygulamalarda 1470 kişi sorgulandı ve 366 araç kontrol edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dün akşam saat 19.00 – 21.30 saatleri arasında, Çarşamba ilçesinde cadde ve ara sokaklarda, umuma açık yerlerde, kişiler ve araçlar üzerinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinden oluşan toplam 104 polis memurunun katılımıyla şok uygulaması yaptı.

Şarampole devrilen otomobildeki karı- kocayı ölüm ayırdı Şarampole devrilen otomobildeki karı- kocayı ölüm ayırdı

Yapılan denetimler sonucunda, 5 umuma açık alkollü iş yeri ve 28 umuma açık iş yeri denetlendi. 1 işyeri sahibine de kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem yapıldı. 5 şahsa kumar oynamaktan toplam 20 bin 275 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca bin 470 şahıs sorgulandı ve 366 araç kontrol edildi. Araçlarda ve şahıslarda yapılan kontrollerde ise, 3 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait toplam 95 fişek, 1 kurusıkı tabanca ve bu tabancaya ait toplam 8 fişek, 1 faturasız havalı tüfek, 22 amaç dışı bıçak ve 1 adet 6136 silah kanununa muhalefet kapsamında bıçak ve 11 sentetik ecza ele geçirildi.

Kaynak: DHA