AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Cumhuriyet'in ilanının 97'ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Polat Türkmen, yayımladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi: "Yüce Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık için verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 97. kuruluş yıl dönümünü, büyük bir gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.
29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır.
Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir.
Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şekline kavuşmuştur.
Aziz milletimiz, aradan geçen 97. yıla rağmen vatanına ve bayrağına olan aşkından, devletine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, Cumhuriyetin en temel değeri olan milli hakimiyete yönelen alçak saldırıya karşı koyarak bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.
Milletimizin içindeki bu aşk ve bağlılık olduğu sürece, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı asla başarılı olamayacaktır.
Değerli hemşehrilerim; Hükümetlerimiz döneminde istikametimizi hep daha ileriye, gelecek hedeflere çevirdik. Demokrasimizi geliştirdik, hak ve özgürlükleri genişlettik, ekonomimizi güçlendirdik. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz.
Ülkemizin güneyinde Suriye sınırları içerisinde kurulmak istenen terör devletine karşı Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve silahlı kuvvetlerimizin kararlılığı ile başlattığımız Fırat Kalkanı, Zeytin dalı ve Barış Pınarı harekatları ile Tüm dünyaya haklılığımızı kanıtlamış ve kabul ettirmiş olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Milletimizin vermiş olduğu destek ile, Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, aziz ve necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için mücadele eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."