Camide açılış öncesi cuma namazı eda edildi. Çaydeğirmeni Beldesi'ndeki toplu açılışlar kapsamında yapılan cami açılışında Milletvekili Polat Türkmen duygulandı.

Satılmış Gebeş şunları söyledi:

"Bize böyle bir hayırlı hizmetin açılışı vesilesi ile mevlama ne kadar şükürler etsek azdır. İnsanlar aramızdan ayrıldıktan sonra isimleri veriliyor Belediye meclisi üyelerimizle görüştük, müftümüz ile görüştük, insana yaşarken böyle bir mutluluk yaşatılmalı diye düşünüyorum. Değerli Polat Türkmen'in şahsım ve belediyemde çok büyük emekleri var. Görev süremiz içerisinde bir çok hizmette yardım ettiler. Üç tane cami yaptırdık inşallah devam edeceğiz. Değerli kaymakamıma ve müftüme çok teşekkür ediyorum. Kısa zamanda sayın cumhurbaşkanımızın adını taşıyan mahallemize Polat Türkmen Camii mi açıyoruz. Vefalı olmak lazım vefa bir semt adından öte bir yer olmalı."

Polat Türkmen, ise çok mutlu olduğunu belirterek "Lütfetmişler Allah razı olsun, müftüm, meclis üyelerinden, Satılmış kardeşimizden ve valiliğimizden Allah razı olsun lütfetmişler. İsmimizi buruya asmışlar" dedi.

Vali Tutulmaz ise "İhtişam küçük ağa bir o kadar da kucaklayıcı eser. Eserleri yapmak önemli ancak onları yeterli kullanmak da önemli. İslamiyet bizim yaşam biçimiz olması gerekir ki huzurlu bir toplum içinde yaşayalım. Bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.