X-ray cihazı kullanımı genel olarak çanta, koli, paket gibi ürünlerin içerisinde tehlikeli madde olup olmadığını x-ışınları vasıtası ile tespit etmeye yarayan görüntüleme sistemleridir. Bagaj, çanta ve paket gibi yükleri açmadan üzerlerinde x ışını geçirerek ekranda denetleyen görevli tarafından güvenliği tehdit eden unsurların tespit edilmesini sağlar. X-ray teknolojisi ve geliştirilmiş teknolojisi ile kesin ve net bir görüntüleme kalitesi sağlar. Böylelikle tehdit ve suç unsuru oluşturabilecek maddelerin tespiti kolaylıkla yapılabilmektedir.

Bagajlar x-ray cihazının tünelinden geçerken maruz kaldıkları x ışınları bagajı bir uçtan öbür uca tarar. Taranan her kesit, içerdiği maddenin atom ağırlığıyla ilgili olarak detektör grubunda bir sinyal oluşturur. Tarama sonunda bu sinyallerin toplamı taranan maddenin içerdiği nesnelerin görüntüsüdür. Oluşturulan görüntü üzerinde operatörlerin madde tanımlamasını kolaylaştırıcı bazı uygulamaları içermektedir. Bu tanımlamada malzemelere renk kodlaması uygulanmakta, örneğin titanyum, krom, demir, çelik, kalay, kurşun, bakır, gümüş, altın gibi atom numarası 18'den büyük olan ağır elementler (inorganik maddeler) mavi renklendirme ile alüminyum gibi atom numarası 10 ile 18 arasında 22 olan orta ağırlıktaki elementler (karışık grup) yeşil renklendirme ile, atom numaraları 10'un altında olan hidrojen, karbon, nitrojen, oksijen, nitrogliserin, akril, kağıt, tekstil ürünleri, tahta ve su gibi organik maddeler turuncu ile görünmektedir.

X-RAY cihazı kullanım alanları nelerdir?

Günümüzde eşyaların kontrolünde sıklıkla X-ray cihazları kullanılmakta, X-ray bagaj/tarama kontrol arama cihazlarının kullanımı; kamu kurum ve kuruluşları ile alışveriş merkezlerinde mecburi hale gelmiştir. Bunun dışında x ray cihazları; havaalanları, limanlar, iş merkezleri, askeri tesisler ve yabancı madde tespitinde uyuşturucu ve patlayıcı dahil güvenlik gerektiren her alanda kullanılır. Çantalarda, bavullarda, giysi cepleri gibi kişi üzerinde saklanan her türlü tehlikeli, ateşli silahlar ve metal türevi aletler özel tarama sistemi sayesinde monitör üzerinden kolayca görülebilir.

Otopark Bariyeri nedir?

Otopark bariyer sistemleri; otoparklarda araçların güvenli giriş çıkışı sağlamak ve kontrolü elde tutmak amacı ile kullanılan sistemlerdir. Bu sistemler araçların güvenli ve kontrollü bir şekilde geçiş yapmalarını sağlamaktadır. AVAX otopark bariyer sistemleri kol uzunlukları kullanacağınız alana göre değişiklik göstererek her ihtiyacınıza göre farklı boyutlarda üretilmektedir. 3 metre, 4 metre, 5 metre ve 6 metre uzunluklarında üretilen bariyerler ile istenildiği takdirde geçiş noktaları tamamen kapatılabileceği gibi onay verilen araçlarında geçişi sağlanabilmektedir.

Günlük hayatımızda hemen hemen her otoparkta bariyer sistemlerini görmekteyiz. Araçların giriş çıkışlarına izin veren bu sistemler en başında güvenliğin sağlanması açısından oldukça önemlidir. Otopark bariyer sistemleri paslanmaz çelik gövdeden ve elektrostatik boyadan meydana gelmektedir. Ayrıca yüz, parmak ve kartlı geçiş kontrol sistemleri ile kullanarak tetik verebilirsiniz. AVAX Otopark bariyeri fiyatları ise kullanılacak olan bariyerin kalitesine ve fonksiyonelliğine göre değişiklik göstermektedir. Bu sistemler hızlı geçiş (RFID), plaka tanıma, kartlı geçiş, manuel buton ya da uzaktan kumanda ile çalışabilecek şekillerde üretilebilmektedir.

Akordiyon Bariyeri avantajları ve Kullanım alanları nelerdir?

Akordiyon bariyer, genellikle acil durumlarda hızlı bir şekilde yol ve geçitleri kapatmayı veya insanları yönlendirmeyi sağlayan bariyer çeşididir. Estetik görüntüsü ve kolay kullanımı sayesinde en çok tercih edilen ürünlerin başında gelmektedir. Modüller yapısı sayesinde birbirine ilave edilerek istenilen uzunluğa erişilebilir.

Taşınması kolay tekerlekli ve uzadıkça geçit alanını kısıtlamaya dayalı bir güvenlik önlemidir. Akordiyon bariyer sistemleri iki farklı yapıda kullanılır. Sabit ve tekerlekli olan modeli istenilen alanda genişletilerek geçişi kontrol altına alınmasını sağlar.

Geniş otopark girişleri için ideal olan motorlu akordiyon bariyerler ise geçiş için ortada direk yahut herhangi bir engel olmadan 8 metreye kadar net geçiş alanı sağlar. Bu tarz kullanılan motorlu akordiyon bariyerler uzaktan kumanda butonu ile çalışır. Ayrıca akordiyon bariyer plaka tanıma ve hızlı geçiş sistemleri ile entegre edilebilmektedir. Sistem bu şekilde tetiklenmesi mümkün hale gelmektedir. Genel kullanım alanları; otopark giriş ve çıkışları, nizamiye giriş ve çıkışları, konser ve etkinlik alanları ve olay yeri geçişleri olsa da güvenlik sağlanması için daha farklı alanlarda da kullanılabilir.