TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor Rize deplasmanında Pazarspor ile erteleme maçı oynadı. Her iki takımında mutlak puana ihtiyacı olduğu maçın henüz 1'nci dakikasında Pazarspor Emin Balcılar'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Bu golle adeta şoke olan Zonguldak Kömürspor maçta oyun disiplininden kopmazken 10'ncu dakikada Aykut Emre Yakut'tan beraberlik golü geldi. Bu golle rahatlayan kırmızı-lacivertli ekip rakip kalede gol aradı.

Maçın 44'üncü dakikasında kornerden gelen topa Ali Osman Karpanoğlu kafa ile topu Pazarspor kalesine gönderdi, kaptan Hakan Çevik kafayla topu ağlarla buluşturdu. Bu golle maçta 2-1 galip duruma geçen Elmas devreyi de bu skorla kapattı.

İkinci yarıya temkinli başlayan takım Zonguldak Kömürspor oldu. Rakip Pazarspor beraberlik golü için baskı kurarken aradığı golü 60'ncı dakikada buldu. Pazarsporlu Emin Balcılar kendisinin ve takımının ikinci golünü Zonguldak Kömürspor ağlarına gönderdi.

Zonguldak Kömürspor beraberlik golünü kalesinde görmesinin ardından rakip üzerinde baskı kurarak galibiyet golü arasa da karşılaşmanın 90 dakikası karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi.

35 PUANA YÜKSELDİK

2-2 tamamlanan maçın ardından Zonguldak Kömürspor 35 puana yükseldi, 14'üncü sıradaki yerini korudu. Rakip Pazarspor ise 32 puana çıktı, 15'ncı sırada yeraldı.

KEFENİ YIRTAMADIK!

Zonguldak Kömürspor Pazarspor karşısında 2-1'lik skoru koruyup sahadan 3 puanla ayrılmış olsaydı, kümede kalma yolunda hiçbir tehlike yaşamayacaktı. Taraftarlar "Pazar'da kefeni yırtamadık" yorumları yaparken, Zonguldak Kömürspor Pazar günü deplasmanda oynayacağı küme düşme potasındaki 1922 Konyaspor maçını kazanarak kefeni yırtmayı hedefliyor.