Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, CHP'li Ebru Uzun ve Merve Kır'ın kınama açıklamalarını eleştirerek "Sayın Ebru Uzun ve Sayın Merve Kır Hamınefendi'nin açıklaması şeklinde yazılmış partimizin iç işlerine karışır boyutlarda yazılar yer almaktadır" dedi.

Bazı yerel basın organlarında CHP Merkez İlçe Başkanı Sayın Ebru Uzun Hanımefendi ve Kadın Kolları Başkanı Sayın Merve Kır Hamınefendi'nin açıklaması şeklinde yazılmış partimizin iç işlerine karışır boyutlarda yazılar yer almaktadır. Yazılanların hiç birisi gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Ebru Uzun Hanımefendiye eşi rahmetli olduğu zaman yaklaşık 9 ay önce Sayın İl Başkanımız Varol Demirköse ile birlikte başsağlığı taziyesinde bulunduk ve cenaze merasimine parti olarak katılım sağladık. Tekrardan merhuma Allahtan Rahmetler diliyoruz, Sayın Ebru Uzun hanımefendiye sabırlar diliyoruz. Milliyetçi Hareket partisi'nde zaman zaman görevden almalar olur, görev değişiklikleri olur. Bunların nedenleri ya da zamanlamaları konusunda bilgi almak isteyen İl Başkanlığı makamından istediği bilgiye ulaşabilecek durumda iken medyaya yansımış bir resim üzerinden aslı astarı olmayan haberlerle gündem oluşturmak ve bu gündem üzerinden bir bayana yakışmayacak sözler söylemeyi hakaretlerde bulunmayı doğru bir davranış olarak kabul etmiyoruz. Kendilerini kınıyoruz.
Milliyetçi Hareket Partisi yıllar geçse de üstlenmiş olduğu misyon gereği İlke ve prensiplerinden, duruşundan bir milim şaşmayan bir partidir. Türkiye Cumhuriyetinin Bekası, Ülkesiyle Milletiyle Bölünmez Bütünlüğü, Türk Milletinin Kızılelma Ülküsü gibi hassasiyetlerin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere taşınması partimizin öncelikleridir. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ülkemizde Feto Terör Örgütünün köklerinin kazınması, Terörle mücadelenin zaafiyete uğratılmadan başarıya ulaştırılması, Ülkemize dışarıdan ayar vermek isteyenlerle mücadele edilmesi , Ülkemizde önce siyasete sonra devlete ayar vererek kalkınmanın engellenmesi, insanımızın fakirliğe mahküm edilmesi gibi dış merkezli projelerin içerideki işbirlikçilerinin engellenmesi, deşifre edilmesi gibi önemli ve hayati konuların peşindedir. Bu hareket bu uğurda ardında 5000 şehit bırakmış kutlu bir hareketdir. Üstlendiği misyon gereği kadrolarını her daim zinde ve dinamik tutmak durumundadır. Bu manada Parti iç tüzük ve kuralları gereği zaman zaman tasarruflarda bulunur buna da kimsenin müdahale ya da söz hakkı olamaz. Parti teşkilatlarımız ya da yöneticilerimiz kimsenin özel hayatına, sosyal hayatına, günlük yaşantısına karışmaz, karışmayı da doğru bulmaz.