"Park et, devam et" sloganıyla başlatılacak uygulamayla otoparka aracını park eden vatandaşlara ücretsiz bisiklet tahsis edilerek kentte otomobil dolaşımının azaltılması, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Kent içinde her türlü standarda uygun yapılan 22 kilometrelik bisiklet yolu ile "Ülkenin kişi başına en uzun bisiklet yolu düşen kenti" unvanına sahip Çaycuma'da, bu konumu pekiştirecek yeni projelere imza atılıyor. Son yıllarda bisikleti ulatışım stratejisinin bir parçası haline getiren Çaycuma Belediyesi kentte otomobil dolaşımını azaltıp bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yeni bir uygulamaya daha imza atıyor.
KATLI OTOPARKA ARAÇLARINI PARK EDEN VATANDAŞLAR, İŞLERİNİ ÜCRETSİZ TAHSİS EDİLEN BİSİKLETLE GÖREBİLECEK
"Park et, devam et" sloganıyla tasarlanan uygulamayla katlı otoparka aracını park eden vatandaşlar, diledikleri takdirde, bir form doldurarak Çaycuma Belediyesinin temin ettiği bisikletlerden birini alacak. Hiçbir masraf yapmadan kentte dilediği yere ulaşan vatandaşlar işlerini tamamladıktan sonra bisikleti otoparka bırakacak. Uygulamayla Çaycuma egzoz, toz, gürültü gibi trafiğin yarattığı kirliliklerden arındırılmaya çalışılırken, ilçenin, karbon ayak izi de düşürülmüş olacak.
KENT İÇİ ULAŞIM İÇİN PERSONEL DE BİSİKLET KULLANACAK
Öte yandan 10 adet bisikleti katlı otoparka yerleştirecek olan Çaycuma Belediyesi, 10 adet bisikleti de personelin kullanımı için hizmet binası önüne yerleştirdi. Uygulama ile başka dairelerde işi olan personelin ulaşımı bisikletle sağlanacak. Böylece diğer kazanımların yanı sıra bütçeden tasarruf edilmiş de olacak.
ÇAYCUMA'YI HER TÜRLÜ HİZMETE YAYA VE BİSİKLETLE KOLAYCA ULAŞABİLEN BİR KENT YAPIYORUZ
Konuyu değerlendiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Çaycuma'nın 'bisiklet kenti' unvanını pekiştirmek için yeni uygulamalar devreye sokuyoruz. 'Park et, devam et' sloganıyla hayata geçirdiğimiz proje ile kapalı otoparka araçlarını park eden vatandaşlarımıza, istedikleri takdirde, ücretsiz bisiklet tahsis edeceğiz. Oradan bisiklet alan vatandaşlarımız kent içindeki ulaşımını bisikletle yaparak hem temiz ulaşım sağlayacak, hem de kentteki trafik yoğunluğunun azalmasına katkı sunacak. Uygulama ile belli ölçüde trafiğin yarattığı kirlilik de önlenecek. Çaycuma'yı rahat yaşanan, içinde yaşayanların her türlü hizmete yaya ya da bisikletle kolayca ulaşabildiği bir kent yapmaya kararlıyız" dedi.
FİLYOS IRMAĞI'NIN KENARINDA BİR HUZUR DERYASI YARATIYORUZ
Çaycuma'nın her geçen gün daha kolay yaşanan bir kent haline geldiğini de Kantarcı, "Yaptığımız düzenlemelerle kentsel yaşam kalitesi sürekli artırıyor. Vatandaşlarımız birçok büyük ilde bile bulamadığı hizmetlere, Çaycuma'da, hem çabuk, hem de son derece ucuz şekilde ulaşabiliyor. Farklı kesimlerden insanlar daha yaşanabilir bir kent haline gelen ilçemizde yaşamayı tercih ediyor. Bu da kentin sosyal sermayesini de büyümesini sağlıyor. Yaşam kalitesiyle birlikte insan kalitesi de artıyor. İlk yola çıkarken, 'Filyos Irmağı'nın kenarında bir huzur deryası yaratmak' şeklinde belirlediğimiz hedefe doğru koşar adım ilerlediğimizi görmekten çok mutluyum" diyerek sözlerini tamamladı.