Turkcell Kadınlar Süper Lig'de mücadele eden Ereğli Belediyespor sezona genç ve mütevazi bir kadro ile girdi. Kadın futbolunun köklü kulübü olan Ereğli Belediyespor yıllardır altyapısından yetiştirdiği futbolcularla Turkcell Kadınlar Süper Lig'de mücadele ediyor. Bir çok kulübün para saçarak transfer yaptığı, başarılı olamadığı ligde Ereğli Belediyespor kendi bünyesinden yetiştirdiği futbolcularla lige damga vuruyor.

Ligde son olarak dün Kocaelispor'u deplasmanda 5-2 mağlup eden Ereğli Belediyespor oynadığı 5 maçta 3 galibiyet 2 yenilgi ile topladığı 9 puanla 6'ncı sırada bulunuyor.

TRANSFER ŞAMPİYONU FENERBAHÇE DE 9 PUANDA

Yeni statü gereği Turkcell Kadınlar Süper Lig'e yeni takımlar dahil oldu. Bunlardan göze çarpan takımlar ise Fenerbahçe, Galatasaray, Altay ve diğer Süper Lig takımları.

Fenerbahçe sezon öncesinde para bastırarak yaptığı flaş transfer ve yabancı transferlerle göz kamaştırdı. Yıllardır bu ligde mücadele eden Beşiktaş'ı bile transferde gölgede bıraktı.

FARUK VARLIK TECRÜBE ABİDESİ

Yıllardır Ereğli Belediyespor Kadın Futbol takımını çalıştıran ve her yıl yeni cevherler, yeni yetenekler keşfedip takıma kazandıran Teknik Direktör Faruk Varlık da başarının baş mimarlarından birisi.

PARAYLA DEĞİL TECRÜBE VE YÜREKLE OLUYOR

Ancak ligin geri kalan 5 haftasında görüldü ki başarı parayla değil, yürek, mücadele ve tecrübe ile geliyor. Beşiktaş mevcut kadrosuyla ligde namağlup kayıpsız 5 maçta 15 puanla lider. Temsilcimiz Ereğli Belediyespor genç kadrosuyla ruhunu ve mücadelesini ortaya koyarak 5 maçta 9 puanla 6'ncı sırada bulunuyor. Paralar saçarak flaş transfer yapan Fenerbahçe de 9 puana sahip, 5'nci sırada.

Ereğli Belediyespor Turkcell Kadınlar Süper Lig A Grubu'nda ligde son maçında Kocaelispor'u 5-2 yendik, Beşiktaş, Keçiburnu'nu 11-0 yendi, Fenerbahçe ise Fatih Vatanspor'a 1-0 mağlup oldu.

EREĞLİ BELEDİYE, LİDER BEŞİKTAŞ'I KONUK EDECEK

Temsilcimiz Ereğli Belediyespor ligin 6'ncı haftasında 16 Ocak tarihinde Şehit Vefa Karakurdu Stadı'nda namağlup lider Beşiktaş'ı konuk edecek.

Ereğli Belediyespor, Fenerbahçe ile ligin 11'nci haftasında deplasmanda karşı karşıya gelecek.