Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplantı salonunda gerçekleştirilen "Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü" imza törenine Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya ile Türkiye Halk Bankası A.Ş. Zonguldak Şubesi Müdürü Reşit Canik, Müşteri Temsilcisi Tolga Yanık katıldı.

İmzalanan protokol ile, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Halkbank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkanından faydalanabilecek.

Protokolle ilgili açıklamada bulunan ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir "Alıcı ve satıcı arasında Güvenli Ticaret Sistemi kurmayı sağlayan "Paraf Kart" ile üyelerimiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü acıyoruz. Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak; geçtiğimiz Aralık ayında Ziraat Bankası ile de benzer bir protokol imzalamıştık. Bugün de Tedarik zincirinin güvenli işlemesi için Odamız ile Halkbank arasında "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolünü" imzaladık. Bu uygulama ile üyelerimizin, tahsilat, finansman sıkıntısı çekmeden ticaret yapmasını hedefliyoruz." dedi.

Halkbank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde Oda üyelerinin bu uygulamadan faydalanabileceğini dile getiren Demir; üyelerimizi bu avantajlı finansman imkanından faydalanmaya davet ediyorum. Protokolün gerçekleşmesinde büyük emeği olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na; Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ'lerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.