Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Murat Pulat, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili açıklamada bulunarak "Özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır" dedi.
Pulat, bayramı kutlamanın yasaklanmasıyla ilgili ise "Pandemi sürecini fırsat bilerek bu onurlu bayram kutlamasını yasaklayan, ilkel - yağmacı - tüketici anlayışa karşı uygar - üretici - paylaşımcı toplum mücadelesini sürdürerek Cumhuriyetin ortaçağ diktatörlüğüne dönüştürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Ve elbette zaferi uygarlık kazanacak" dedi.
Başkan Pulat, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı;
"30 Ağustos1922 Askeri zaferle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kutsal günlerinden biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında, mazlum bir halkın yoktan var ettiği ordusu ile emperyalist güçlere karşı, mücadele verilerek zafer destanı yazılmıştır. Bu zafer anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakarlıkları ile Ulu Önder Mustafa Kemal'in yol göstericiliğinde, din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir halka onurunu ve bağımsızlığını tekrar kazandırmıştır. Bu zafer tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberliğimizin yaratıcısı olmuştur. Özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. Atatürk Cumhuriyeti'nin uygarlık savaşı sürüyor. Bağımsızlığımızı da, birlik ve beraberliğimizi de, bu bayramları da diri tutacağız. Pandemi sürecini fırsat bilerek bu onurlu bayram kutlamasını yasaklayan, ilkel - yağmacı - tüketici anlayışa karşı uygar - üretici - paylaşımcı toplum mücadelesini sürdürerek Cumhuriyetin ortaçağ diktatörlüğüne dönüştürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Ve elbette zaferi uygarlık kazanacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıldönümünü onurla, kıvançla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."