Zamanla bazı hastalıklar vücutta oluşabilir. Çeşitli hastalıkların iyileştirilmesi için etkili bir tedaviye ihtiyaç duyulur. Ozon tedavisi; yara ve hastalıkların iyileşmesini sağlayan tıp yöntemidir. Alınan ozon ile kan karıştığında, bağışıklık sistemini uyararak birçok hastalığın iyileşmesine destek olur. Ozon, üç oksijen atomundan oluşturulmuş rengi olmayan bir gaz olurken, vücutta meydana gelen problemlerin onarılmasına yardımcı olur.

Ozon tedavisine dair pek çok araştırmalar yapılmış ve araştırmalar sonrasında elde edilen bulguysa ozonun vücuttaki sıvıya temas etmesiyle reaksiyonun anında etki ettiği saptanmıştır. Ozon, vücutta kırmızı kan hücrelerini arttırma yönünden harekete geçirdiğinden dolayı yara ve hastalıklar üzerinde de etkisi oluyor.

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon tedavisi nedir ile ilgili olarak en kısa tabirle hastalıkların iyileşme destekçisidir denebilir. Vücutta hem tek başına hem de diğer tedavi kollarını desteklemek amacıyla başvurulan bir yoldur. Hastalıkların tedavi edilmesinde fayda sağlayan ozon tedavisi bazen de hastalıkların tedavisine yardımcı olabilmek amacıyla da başvurulur.

Vücuda ozon gaz verilerek doku ve hücrelere direkt olarak etki etmesi amaçlanır. Kanın içerisinde alyuvarlar ile etki eden ozon, hücrelerin aktif hale gelmesini sağlar. Doğal olarak sağlamış olduğu bu tür olumlu katkılar sonrasında ise hastalıkların en iyi şekilde tedavi edilmesi mümkün hale dönüşür.

Ozon Tedavisi Faydaları Nelerdir?

Ozon tedavisi faydaları oldukça fazla olması günümüzde tıp alanında tercih edilmesine neden oluyor. Çünkü ozonun vücuda verilmesinden sonra bağışıklık daha çok güçlü hale gelir: Bu durum da kişi,nin kolay kolay hasta olmasının önüne geçer. Daha dinç ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz konusunda ozon tedavisinin olumlu yanları olur.

Ozon tedavisi işlemlerinden yararlanacak olan hastalarda şu tür faydalar sunmayı sağlayacak bir tedavidir:

  • Bağışıklık sistemini düzenler ve güçlendirir
  • Enfeksiyonlara karşı vücudun direncinin daha fazla artması sağlanır
  • Kaslardaki toksinin giderilmesine yardımcı olur
  • Kasları gevşetir
  • Yaraları iyileştirir
  • Eklem ve kas ağrılarını iyileştirir

Görüldüğü üzere pek çok sorunlara iyi gelen ozon tedavisinin çağımızın en önemli işlemlerinden biri olduğunu söylemek isteriz.

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nedir, faydaları nelerdir gibi merak edilen detaylardan bir diğeri de Ozon tedavisi nasıl yapılır olduğudur. Çünkü işlemin işlevi kadar yapım sürecinin de hastaları yakından ilgilendiren bir konu haline gelmiş olduğunu söyleyebiliriz. ozon tedavisi işlemlerinde pek çok farklı başvurulan yollar olduğunu söylememiz gerekir. Bu yollar:

  • Majör tedavi
  • Eksternal tedavi
  • Rektal İnsuflasyon
  • Eklem İçi Enjeksiyonu

Olmak üzere toplamda 4 farklı evrede yapılan bir işlemdir. Saydığımız bu işlemler arasında en sık tercih edileni ise majör tedavidir. Majör tedavi olacak hastalardan 50-200 cc kan alınır. 10 dakika gibi bir süre dilimi içerisinde oksijen, ozon karışımı birleştirilir. Elde edilen yeni karışım hastaya damar yolu aracılığıyla aktarılır.

Ozon tedavisi kaç seans sürer diye incelediğimizde ise hastalığın şiddeti aşamasına bağlı olarak değişebilir. Haftada 2-3 seans şekilde yapılırken, hastanın durumuna bağlı olarak bazen iki veya üç doz alımı yapılabilir.

Ozon Tedavisi Fiyatları

Ozon tedavisi fiyatları ile ilgili olarak kesin bir rakam söylemek mümkün değildir. Çünkü profesyonel hizmet alacağınız yere bağlı olarak bu durum değişebilir. Aynı zamanda ozon tedavisi, her hastaya aynı şekilde yapılmaz. Her hastanın şiddeti birbirinden farklı şekilde olacağından dolayı alacağı seansa bağlı olarak fiyatta değişir.