Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde eğitim öğretim veren Gemiciler Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Eren Cankurt rehberliğinde Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilerle özel çocuklara masa tenisi oynamayı sevdirmeyi ve öğretmeyi amaçlayan eTwinning projesinde buluştu. 10 farklı ilden 10 farklı öğretmen ve öğrenciler ile oluşturulan proje Şubat ayında tamamlandı.

Kurucularının Gümüşhane'nin 60. Yıl Ortaokulu'ndan Hasan İnce ve Zonguldak'ın İsmet İnönü Ortaokulu'ndan Reyhan Duran'ın olduğu "Özel Raketler" eTwinning projesine ortak olan Eren Cankurt ve öğrencileri; Eylül ayından bu yana birçok farklı ilden öğretmen ve öğrencilerle çevrimiçi iletişim araçları kanalıyla buluşarak haftalık olarak planlanan eğlenceli ve eğitici etkinliklere imza attı. Projeyle beraber özel eğitim öğrencilerine masa tenisi oynamayı öğretmek, hareket yetkinliği, aktif ve sağlıklı hayat becerileri ile birlikte bireysel ve sosyal becerilerini geliştirici birçok becerinin kazandırılması sağlandı.

Projeyi değerlendiren Gemiciler Ortaokulu Okul Müdürü Resul Demir, "Proje salgın döneminde öğrencilerimizin sosyalleşmesi adına bizim için bir fırsattı. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de birçok ilden öğrenci arkadaşlarıyla tanışarak sosyalleştiler. Tabi en önemlisi de eğlenirken toplumun yapıtaşı olan değerlerimizi tanıyıp özümseme fırsatı buldular. Bizler de öğrencilerimizden uzakta kaldığımız bu dönemde, salgının tüm olumsuzluklarına rağmen onların kişiliklerinin her yönüyle gelişmesine katkı sunma fırsatı yakaladık. Bu vesile ile projeye ortak olan öğretmenimiz Eren Cankurt'a, öğrencilerimize ve bize destek veren velilerimize çok teşekkür ederim. Tabi projenin kurucuları ve diğer ortaklarının çalışmaları olmasa, böylesine güzel bir proje de ortaya çıkmazdı. Bu açıdan proje kurucuları olan Gümüşhane 60.yıl Ortaokulu Öğretmeni Hasan İnce ve Zonguldak Ereğili İsmet İnönü Ortaokulu Öğretmeni Reyhan Duran'a, proje ortaklarından Ayşenur Tozlu, Burcu Yalçın, Erdinç Kırış, Kezban İnam, Ozan Ünal ve Selime Nur Doğan'a ve öğrencilerine de teşekkürü bir borç bilirim" dedi.