CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, Başkent Elektrik'in İl Özel İdare'ye 833 bin TL. borcu olduğunu 13 aydır ödemediğini açıkladı.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Kartal, 2019 yılı kesin hesap raporunda Başkanı Elektrik'in borcu olduğunu Sayıştay raporundan anladığını belirterek şunları söyledi:
"Dünkü il genel meclisi birleşiminde 2019 yılı kesin hesap raporu gündeme geldi. Burada ben bir soru sorarak Kasım 2019'da görüştüğümüz Sayıştay Denetim Raporunda bir bölüm vardı. O bölümde özel idarenin Zonguldak genelinde 34 tane trafo kurulumu ve enerji nakil hatları ile ilgili ücretini ödediği yaklaşık 833.000 TL bir para var. Sayıştay bu paranın mutlaka Başkent Elektrik'ten tahsil edilmesini istiyor. Ve Özel İdare de Sayıştay'ın verdiği raporda 8 Mayıs 2019 tarihi itibari ile Başkent Elektrik'ten bu paranın tahsil edilmesinin talep edildiği, ama 13 ay geçmesine rağmen halen Başkent Elektrik bu parayı Özel İdare'ye ödememiş. Başkent Elektrik ödemeye de yanaşmıyor ve sanki ödememek için bin dereden su getiriyor. Bu para Özel İdare'nin parasıdır. Yasal olarak göre Özel İdareye aktarılması gereklidir. Başkent Elektrik normal bir vatandaşa fatura gönderdiğinde fatura içerisinde ödenmediğinde hemen açma kapama parası faiziyle hemen ihtarname gönderiyor, 13 aydan beri Özel İdare'nin 833.000 lirasını ödemekte zorlanıyor, naz ediyor, bu paranın mutlaka ve mutlaka ödenmesi gerektiğini ben kamuoyuna açıklamak istiyorum."