Meclis bir önceki birleşim tutanağı özetinin okunup onaylanması ile başladı. Gündemde 6 madde görüşüldü.

Gündemin 3'üncü maddesi şöyle: İlimiz Alaplı İlçesi Kasımlı Köyüne, Gövelekdere Membaından içme suyu tahsisiyle ilgili, Memba Tahsis Komisyonu tarafından hazırlanan "İçme suyu Memba Tahsis ve Tevzii Komisyonu" Raporlarının görüşülmesi.
Gündem maddesi komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4'üncü maddesi: İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Ballıca Köyünde, köy imkanlarıyla açılacak olan içme suyu sondaj kuyusuna Yer altı suyu Arama Belgesi alınacağından, Ballıca Köyünün İl Özel İdaresi 2022 yılı Ek HJE (Hidrojeolojik Etüt) programına alınması hususunun görüşülmesi.
Gündem maddesindeki hidrojeolojik etüt, 2022 yılı yatırım programına alındı.

Gündemin 5'inci maddesi: İl Özel İdaresi Hizmet Alanı İçerisindeki 1. Derece ve Grup Köy Yollarında, Sathi Kaplama, BSK Asfalt Yapımı ve Gerekli Mal Alımı İşi İçin İller Bankası A.Ş.'den 70.000.000,00 (Yetmişmilyon) TL. kredi kullanılması ve krediye konu iş ile ilgili her türlü işlemi yapmaya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz'ın yetkilendirilmesi, hususunun görüşülmesi.

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek Ahmet Güral Karayılmaz'a yetki verildi.

Gündemin 6'ncı maddesi: İlimiz Alaplı İlçesi Çamlıbel Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda; 102 ada, 137, 138 ve 187 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazlar üzerinde, "Sanayi Alanı" amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile onaylı, "Sanayi Alanı" amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planında, değişiklik yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi.
Gündem maddesi imar ve bayındırlık, plan ve bütçe, çevre ve sağlık ile sanayi ve ticaret komisyonlarına havale edildi.

Gündemin 7'nci maddesi şöyle: İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından "Mal ve Hizmet Alımları" denetim alanına yönelik 2017, 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin iç denetim programları ve "Üstyapı ve Altyapı Yapım Yönetimi" denetim alanına yönelik 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ait iç denetim programları kapsamında sistem ve uygunluk denetimleri gerçekleştirilmiş olup; söz konusu denetimler sonucunda hazırlanan 2022-8, 2022-9 ve 2022-10, 2022-11, 2022-12, 2022-13, 2022-14 ve 2022-15 numaralı denetim raporlarının, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 38 inci maddesinin 5 inci fıkrası uyarınca, İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi.

Yapılan denetim sonucu şöyle:
Denetim Komisyonu olarak uzman kişiden alınan teknik yardımlarla birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde, İdarenin iş ve işlemlerini yürüttüğünü görülmekle beraber komisyonumuzca önemine vurgu yapılan hususlar aşağıda sıralanmıştır.


1- İlçelerimizde bulunan bakımevlerinde yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde greyder ve loader eksiği bulunduğu tespit edilmiş, ivedilikle bu eksiklerin giderilmesi komisyonumuzca tavsiye edilmektedir.

2- İlçelerimizde bulunan bakımevlerinde arızaların daha hızlı giderilmesi amacıyla araç gereç eksiklerin giderilmesi gerekmektedir. Bazı binaların bakımsız olduğu boya, mantolama, wc, çay ocakları ve çevre düzenlemelerinin yapılması komisyonumuzca tavsiye edilmektedir.

3- İl Özel İdaremiz bünyesinde çalışan personellerin pozisyonlarına uygun olarak görevlendirilmesi, personellerimizin seyyar arazi görevlerini bölgesel olarak yapmaları, seyyar arazi, tazminatlarının ve mesailerinin İl Özel İdaresinin sürdürülebilir hizmeti için daha disiplinli ve planlı, tasarlanılarak yapılması, personellerin geçmişten gelen yıllık izinlerinin planlı bir şekilde kullandırılması.

4- Afad dahil olmak üzere İl Özel İdareye gelen tüm kaynakların mecliste görüşülerek planlanması.

5- İlçelerimizde bulunan bakımevlerinde yaptığımız diğer incelemelerde, operatör, şoför ve temizlik işçisi pozisyonunda personel eksiği olduğu tespit edilmiştir.

6- Kurumumuza bağlı binalarda tasarruf sağlanması amacıyla gereksiz elektrik ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarının kullanımında gerekli özenin gösterilmesi komisyonumuzda tavsiye edilmektedir.

7- Zonguldak İl Özel İdaremiz tarafından yapılan araç kiralamalarında hassasiyetle dikkat edilerek bu konuda tasarrufa gidilmesi komisyonumuzca tavsiye edilmektedir.

Gündemin 8'inci maddesi: Zonguldak İl Özel İdaresi 2021 Yılı Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17 inci maddesi gereğince, İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi.