Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Koztaş Kooperatif yönetimi Sadur firmasının vatandaşları mağdur ettiği ve artan şikayetler üzerine Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı ziyaret etti.

Kozlu Belediyesi Nikah Salonunda yapılan toplantıya, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Köksal Osman Bahar'da katıldı. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile görüşen Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara ve Koztaş Kooperatif yönetimi kurulu üyeleri firmanın vatandaşları mağdur ettiğini ve bir an önce konuya çözüm getirilmesini istedi. Başkan Ali Bektaş'da konunun takipçisi olacağını mağduriyetin sürmesi halinde gerekenin yapılacağını ifade etti.

Toplantı basına kapalı devam ederken görüşmelerin sonunda konuya ilişkin açıklama yapan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, "Esnaflarımıza destek olmak amacıyla yönetim kurulumuzda beraber Zonguldak'a geldik. Karşı şirket taahhütlerini yerine getiremediği gibi geç başlamış bulunmaktadır. 15 araç eksik çalıştığını belediye başkanımız ve yetkililere söylemek için bugün buradayız. Kendilerine noterden ihtar çekilmiştir ve ihtarın sonucunu hep birlikte burada beraber bekleyeceğiz. Esnaflarımız kozlu halkına hizmet etmek için
yeniden ihaleye çıkılırsa hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Köksal Osman Bahar'da, "Mağdur olan taraf bizim üyelerimiz ve esnafımızdır. Birçoğu bu işe girmek için kredi çekerek yatırım yaptı. Keşke bu sözleşme iki yıllık değil on yıllık olsaydı. Burada sıkıntı şudur, tüm belediyelerimiz bu işi ticari anlamda görüyorlar. Sonuç itibari ile belediyenin desteklemediği halk otobüsleri ve desteklediği konularda bu işin düzgün yapıldığını gördük.
Biz de temsil ettiğimiz esnafın yanında olmak için buradayız" dedi.