Elbette evlerin dekorasyonunu yaparken göz önünde bulundurulması gereken pek çok detay bulunmaktadır. Ancak oturma odalarında yer alan detayların daha büyük önem arz ettiği görülmektedir. Çünkü oturma odaları, odak noktası olarak evlerin dekorasyon tarzına yön verecektir. Bu yüzden de oturma odalarının başarılı bir şekilde dekore edilmesi; evin genelinin estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.

Oturma Grubu Seçimine Dikkat!

Oturma grupları, muhtemelen salonların en önemli parçasıdır. Ayrıca insanların rahatça oturmaları için de gereklidir. Dolayısıyla oturma grubu seçiminin doğru bir şekilde yapılması ve konumlandırılması büyük önem taşımaktadır. Bu noktada da satın alınacak olan oturma grubu, salonunun genel tipine uygun mu değil mi kontrol edilmelidir. Yani öncelikli olarak oturma odası tipi göz önünde bulundurulmalı daha sonra da evin genel dekorasyon stiline uygun olan oturma grupları incelenmelidir. Burada bir püf noktasını da belirtmekte fayda var. Oturma grubu olarak herhangi bir ürünü tercih ederken diğer mobilyalarla birlikte bir renk düzeni takip edilmelidir. Böylece mobilyalar arasında uyum sağlanmış olacaktır. Elbette burada her zevke ve tarza hitap eden oturma grubuna karar vermekte önemlidir.

TV Ünitelerinde Modayı Takip Etmeyi Unutmayın!

Hemen hemen her oturma odasında bir televizyon bulunmaktadır. Tabii ki bu durumda da TV sehpası ya da TV Ünitesi parçalarının satın alınması kaçınılmazdır. Çünkü ek depolama alanı sağlayan bu mobilyalar dekorasyon trendleri arasında yer almaktadır. Burada şunu da unutmamak gerekiyor. "Oturma odası dekorasyonunda kullanılan her parça bütünlüğün sağlanması için önemli bir yere sahiptir." buradan da küçük ebatlı mobilyalara karar verirken de dikkatli olunması gerektiği sonucuna varılabilir.

Modern Tasarımlı Sehpalar Salonlara Şıklık Katar!

Salonunuzun dekorasyonuyla alakalı çeşitli önerileri değerlendirirken, orta sehpaların önemsiz parçalar olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak şık bir orta sehpa modeli; oturma odanızda fark yaratmanızı sağlayabilir. Bu açıdan da oturma odalarının dekorasyonunu tamamlayacak diğer bir parçanın orta sehpalar olduğunu bilmek gerekiyor.

Kitaplıklar Artık Yerde!

Kitaplıklar, çalışma odalarının ve genç odalarının vazgeçilmezleri arasında olsa da artık her mekanın dekorasyonunda yer almaktadır. Özellikle entelektüel kişiler, kitaplıkların mutlaka oturma odalarında bulunması gerektiğini düşünmektedir. Bu da minimalist tarzların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Özetle dekorasyonlarda minimalist tarzı yakalamak isteyen kişiler, oturma odalarında kitaplıklara yer verebilir.

Ayrıca oturma odalarında kitaplık ayrıntısına yer vermek, estetik görüntüden ödün vermeden ekstra depolama alanı sağlayacaktır. Ancak burada modern kitaplık modellerinin değerlendirilmesine dikkat edilmelidir.

Oturma odası dekorasyonuyla alakalı tüm detaylara bir perspektiften baktığımız zaman, parçaların uyumlu olması ince bir ayrıntı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizler de oturma odanızı yeniden dekore etmeyi düşünüyor, hatta dekorasyon çalışmaları için çoktan kollarınızı sıvadıysanız, aktarmış olduğumuz önerilere kulak vererek en doğru şekilde süreci yönetebilirsiniz.

Unutmayın! Oturma odası evinizin genel stiline yön verecektir.