Otomatik söndürme sistemleri, telefon santralleri ve bilgisayar odaları gibi ya da veri merkezleri, güç dağıtım merkezleri ve banka saklama kasaları ve bunlara benzer yangın çıkma riski olan bir çok yerde kullanılmaktadır.

Bunların dışında alışveriş merkezlerinde ve toplu konutların bulunmuş olduğu büyük yerleşim yerlerinde de otomatik yangın söndürme sistemleri kullanılır. Geçmişte kullanılan manuel yangın söndürme sistemleri, bu alanlardaki yangınlarda etkin olmamaktadır. Bu nedenle yangının söndürülmesinden ziyade, yangının dağılımı hızlanmış ve kayıplar ortaya çıkmıştır. Yangının büyümesini engellemek ve kayıpları ortadan kaldırmak amacıyla üretilmiş olan otomatik yangın söndürme sistemleri, bir çok fayda, kolaylık ve güvenlik sağlamıştır. Sisar Mühendislik Bursa yangın sistemleri ihtiyaçlarınız için sisar.com.tr web adresini ziyaret ederek gerekli detaylı bilgiyi ve teklif alabilirsiniz.

Otomatik Yangın Söndürme Sistemleri Nelerdir?

Bazı mekanlar gece-gündüz farkı olmadan korunmak zorundadır. Çünkü bu alanlarda gündüz çalışıldığı gibi, gece de çalışılmaktadır. Bazı yerlerin gece çalışan kişi sayısı çok azdır ve herhangi bir tehlike durumunda manuel müdahale yeterli olmamaktadır. Bu alanların ve alanların içerisindeki insanların can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için otomatik yangın söndürme sistemleri yüksek oranda beğenilmekte ve tercih edilmektedir.

Gazlı Söndürme Sistemleri:

Bu söndürme sisteminin en büyük özelliği renksiz ve zararsız olmasıdır. Yangını algıladığı andan itibaren 8 saniye içerisinde yangına müdahale etme özelliği bulunmaktadır. Alevlerin hava ile temasını önler ve alevlerin yayılımını engeller.

Davlumbaz Söndürme Sistemleri:

Büyük mekanlarda kullanılan ocak ve davlumbazlar çok fazla yangına meyilli alanlardır. Bu alanlarda çıkacak olan yangınlara ilk ve etkili müdahale için kullanılan davlumbaz söndürme sistemleri de aynı şekilde yangın algılandığı andan itibaren devreye girer ve alandaki can ve mal güvenliğini sağlar. Davlumbaz söndürme sistemleri veya diğer yangın söndürme sistemleri için en iyi teklifi almak istiyorsanız Bursa yangın sistemleri alanında Türkiye'nin en güvenilir markalarından olan Sisar Mühendislik ile iletişime geçebilirsiniz.

Sprinkler Söndürme Sistemi:

Bu söndürme sistemi adından da anlaşılacağı gibi püskürtmeli bir söndürme sistemidir. En etkili söndürme sistemlerinden birisidir ve tek bir tanesi 9 ile 21 metrekare arasında alan söndürmesi yapabilmektedir.

Köpüklü Söndürme Sistemleri:

Bu sistem dumana ve alevlere karşı tankların içerisinden köpük püskürtülerek yangına müdahale etmektedir. Çok kısa sürede yangın yayılımı olmadan yangına müdahale ederek can ve mal kaybını önlemektedir.

Yangın söndürme sistemleri alana ve ihtiyaca göre detaylı araştırmalar yapılarak kullanılmalıdır.

Yangın sistemleri hakkında daha detaylı bilgi ve proje danışmak için www.sisar.com.tr web adresini ziyaret edin!