Tohum Otizm Vakfı'nın çağrısı ile otizm farkındalığının rengi bu yıl kırmızı olarak değişiyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı olan Merve Kır; kırmızıyı seçerek evde, okulda, iş yerinde ve toplumsal yaşamda otizmli bireylerin söz hakkı almasını ve yaşamlarına ilişkin tercihlerini ifade etmelerine dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı'na destek vermek için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Zonguldak ziyareti kapsamında "Kadın Buluşmaları" adı altında düzenlediği programında Kılıçdaroğlu'na hediye ettiği tabloyla olan fotoğrafıyla destek verdi.

Kır, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda;
"Tohum Otizm Vakfı'nın otizmli bireylerin eşit hak ve özgürlüğe sahip olmaları için gösterdikleri mücadeleyi ve bu yıl yeni başlattığı [#]otizmekırmızıışıkyak hareketini ben de destekliyorum.
Sizleri de otizmli insanları hayatın her aşamasında kabul etmeye ve 2 Nisan'da otizme kırmızı ışık yakmaya davet ediyorum. Sizler de 2 Nisan'da kırmızı bir objeyle ya da kırmızı giyinerek bir fotoğraf çekinebilir, sosyal medya hesaplarında [#]otizmekırmızıışıkyak etiketiyle paylaşabilirsiniz." dedi.