BARTIN'ın Ulus ilçesine bağlı Kadıköy köyünde bir vatandaşın havadan bir cismin ormana düştüğü ihbarını alan ekipler, harekete geçti. Ormanlık alanda arama çalışması başlatan ekipler herhangi bir sonuca ulaşamadı.

Akşam saatlerinde Kadıköy köyü Ömeroğlu mahallesine İstanbul'dan misafir olarak gelen Sati Çelik, ormanlık alana saat: 18:00 sıralarında havadan bir cismin düştüğünü ihbarını jandarma ekiplerine bildirdi. Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, jandarma ekipleri ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri köye gelerek, alanda arama çalışması başlattı. Köylülerin de destek verdiği aramalarda, ısıya duyarlı dronda kullanıldı. Yapılan aramalarda herhangi bir ize ulaşımadı.

Gökyüzünden bir cismin düştüğünü gördüğü iddia eden Satı Çelik, "Akşam saatlerinde evde otururken, karşı dağa alev topu gibi süzüle süzüle indi. Sonrasında ormanın içine düştü. Duman çıkmadı. Büyük bir şeydi."dedi.

Bartın Valisi Sinan Güner, "Köyden bir vatandaşın gökyüzünden ormanlık alana yanar vaziyette bir cismin düştüğü ihbarı üzerine alanda AFAD, Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizle arama tarama çalışması yaptık. Havadan dron yardımıyla yapılan çalışmalarda herhangi bir ize rastlanamadı. Havanın kararmasıyla çalışmaları sonlandırdık."dedi.