Misli.com 2.lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir, Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş'ın yorumcu olarak katıldığı, Elmas TV'de her Pazartesi canlı olarak yayınlanan Spor Kritik Programına telefonla bağlandı. Dobra dobra konuşan Hakan Hürfikir Zonguldakspor'un aile takımı söylentilerinden, Onur Eriş'ten gelen paraya kadar açıklamalarda bulundu.

"BUGÜN HAKAN VAR, YARIN AHMET-MEHMET OLACAK"

Hakan Hürfikir "Kulübün yükü sizin omuzlarınızda. Neler söylersiniz?" sorusuna verdiği yanıt şöyle: "Zonguldakspor büyük bir camia. Bugün Hakan var, yarın Ahmet-Mehmet çıkar. Biz bu işleri seviyoruz. Futbolcuları seviyoruz. Onlar bizim çocuklarımız. Ben tek başıma hiçbir şey yapamam. Bize destek veren abilerimiz arkadaşlarımız var. Onların hakkını yemeyelim"

"CORONA VİRÜS OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Corona Virüs salgınının takımlara ek yük getirdiğini belirten Hürfikir, "Bu yıl Corona Virüs testleri var ve 3 gün de bir test oluyoruz. Bunların bir maliyeti var. Kulüp binası tesislerinin büyük bölümü tamamlandı. Hatır gönül işleri ile tesisleri tamamladık sayılır. Yeni eşyalar alınacak ve Ocak ayında kulübümüze geçeceğiz" dedi.

"LÜTFİ AYDIN ABİMİZ HEP YANIMIZDA"

Çorum FK galibiyetini de değerlendiren Hakan Hürfikir, "Kahramanmaraş'tan alınan 1 puan çok önemliydi. Manisa maçına baktığımızda ise Manisa'nın 1 futbolcusu neredeyse bizim takımın maliyeti kadar. Çorum maçının uzatmalarında gelen gol bizleri çok mutlu etti. Teknik heyet ve futbolcular bu maça çok iyi hazırlandı. Şu anda iyi yoldayız. Futbolcularımıza Kocaelispor maçı öncesinde primlerini inşallah ödeyeceğiz. Bu yıl Lütfi Aydın abimiz bize çok destek oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Geçmişte de Muammer Toprak abimiz de aynı desteği oluyordu. Lütfi Aydın abimiz geçtiğimiz sezonlarda da bizlerin hep yanındaydı. Ancak bu sezon çok daha fazla destek oluyor. Futbolcuları tesislerde bile yalnız bırakmıyor. Bizim herşeyimiz. Futbolcuların çok sevdiği bir yönetici abimiz. Zonguldak'ta böyle kişiler olduğu sürece biz daha güçlüyüz. Kendisine yönetim ve futbolcular adına çok teşekkür ediyorum." dedi

"HİÇ BİR OYUNCUYA YALAN KONUŞMADIM"

Futbolcuların Hakan Hürfikir ismini duyunca teretdütsüz kulübe imza attıklarını, bu güvenin nereden geldiği yönündeki soruya ise Hürfikir şu yanıtı verdi: "Ben oyuncuya hiçbir zaman yalan konuşmadım. Benim şartlarım bu kardeşim diyorum. Ödemeler, kulüp şartlarını söylüyorum kendilerine ve aramızda karşılıklı güven doğuyor. Hiçbir futbolcu da sorun yaşamıyor, yaşatmıyoruz, sözümüzü yerine getiriyoruz"

"VERİLEN PARALAR AİLEYE Mİ GİDİYOR"

Zonguldakspor için 'Aile takımı' eleştirilerini de yanıtlayan Hürfikir "Eğer biz bu kulübü geçtiğimiz yıl A.Ş. yapmamış olsaydık kesinlikle lige katılamıyorduk. Kulübü A.Ş. yapmamızdaki en büyük neden bu. Bazı kişiler bu takım için aile takımı diyor. Bu ailenin içinde ben de varım. Süleyman Caner var, Lütfi Aydın var. Şimdi bu insanlar verdikleri paraları aileye mi vermiş oluyor. Her kuruş takım için harcanıyor. Aile takımı deniliyor ama bu takım Zonguldak'ı temsil ediyor. Sancaktepe, Tuzla, Karagümrük ve bir çok takım da A.Ş. Bu şartlarda bu takım da bir yere kadar gider. Daha fazla dayanamayız. Hakan Hürfikir de Süleyman Caner de Hacı Demir de bir yere kadar dayanacak" dedi.

ONUR ERİŞ'İN PARASI NEREYE HARCANDI?

Samsunspor'a satılan Onur Eriş'ten gelen paranın nereye harcandığı yönünde yapılan eleştirileri de yanıtlayan Hakan Hürfikir şunları söyledi: "Zonguldak'ta caddede herkes konuşuyor. Onur Eriş'ten gelen para nereye gitti diye herkes soruyor. Ben de diyorum ki beni bir gün canlı yayına al, Onur Eriş'ten gelen paranın dekontları ile birlikte nerelere ödendiğini, nereye verildiğini kuruşuna kadar açıklayalım. Bizim veremeyecek hesabımız yok. Her şey kayıt altında. Bu kulübün yıllık gelirini TFF ve İddia gelirlerini çıkaralım ortaya koyalım. Kulübün yıllık geliri 2 milyon lira. En fazla 2 milyon 200 bin lira. Bir deplasmanın bize sadece 70 bin lira maliyeti var. Haftana 2 kez Corona Virüs testleri oluyoruz. Bir testin maliyeti iç saha 14-15 bin lira, dış saha 8-9 bin lira. Ayda 5-6 maç oynuyoruz. Hesap edin. Zonguldakspor'un kalıcı gelir olarak 1 lira geliri yok. İddiaya girdiğimizde mağlubiyete 35 bin lira, beraberliğe 40 bin lira, galibiyete ise 55 bin lira dış saha galibiyetine ise 65 bin lira veriliyor. 1 sezonda 29 maçta iddaya giriyoruz. Bunların dışında her şeyi ayrıntısı ile canlı yayında açıklayacağım"