Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, muhalefetin kent merkezindeki karla mücadele'ye eleştirilerini kabul etmedi. Ne yapılırsa yapılsın millete %100 memnun etme şansı olmadığını belirten Başkan Alan "Ömer Selim Alan'ı konuşmak için, popüler olmak için konuşuyorlar! Ben onları Allah'a havale ediyorum" dedi.

Başkan Alan'ın yapılan eleştiriler ile ilgili açıklaması şöyle:
"Ne yaparsak yapalım, yüzde yüz memnuniyet şansı yok. Tuzlama yapılmadığı söylemlerini kabul etmiyoruz ve ret ediyoruz. En ufak bir sıkıntı yaşamadık. Ana arterlerimiz her dakika açıktı. Zonguldak belki de 15 yıldır eksi 5-6 dereceleri görmedi. Kar yağışının kesilmesinin ardından buzlanmanın önüne geçebilmek için 98 arkadaşımız 22 araç ile beraber 550 tona yakın tuzlama gerçekleştirdi. Nedense Zonguldak'ta bir yapı var ki sürekli bizim emekçi kardeşlerimizin eksi 5-6 derece de yaptıkları gayretleri, tuzlamaları ve çalışmaları bir anda silip atıyorlar. Ömer Selim Alan'ı konuşmak için, popüler olmak için konuşuyorlar! Ben onları Allah'a havale ediyorum.
Daha önce de söyledim aksaklık, eksiklik kabul etme şansımız yok ama yüzde yüz yaptık da diyemeyiz. Acaba diyorum sadece Zonguldak'a mı kar yağdı? İlçelerimizde bu kadar kar yağışı oldu, bir tane haber yok! Sadece Zonguldak merkez ile ilgili haber yapılıyor. Bu kadar soğukta mesai yapan arkadaşlarımın sonrasında gardı düşüyor. Bu Ömer Selim Alan değil Zonguldak Belediyesi meselesidir. Zonguldak'ın ne yazık ki böyleymiş gibi tanıtılma gayreti var! Bu çok hoş ve doğru değil. Arkadaşlarımız 3 vardiya 7-24 insanlar sıcacık yataklarında yatarken soğukta mücadele ediyorlar."