Zonguldak'ta Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilmesi uygun görülen 1 şehit ve 4 gaziye övünç madalyası takdim edildi.
Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan törene; Vali Mustafa Tutulmaz, CHP Zonguldak Milletvekilli Ünal Demirtaş, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Törende; -Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Turan'ın ailesine,
-Malül Gazi Jandarma Uzman Çavuş Feyyaz Oruç,
-Malül Gazi jandarma uzman Çavuş Erdem Yürt,
-Malül Gazi Jandarma Er Şenol Çatma,
-Malül Gazi Jandarma Er Hamza Mutlu'ya
Vali Mustafa Tutulmaz tarafından devlet övünç madalyası ve berat'nı verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, açılış konuşmasında şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduklarını belirterek "Zonguldak'ta 165 şehit, 455 gazimiz bulunmaktadır. Hepsiyle gurur duyuyoruz" dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise konuşmasında "Şehit düşmüş ve gazi olan vatan evlatlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Benim yaşım 50'nin üzerinde ülkede huzursuzluk yaratan ortamları çok gördük. Biz ter dökmek yerine kan döktük. Bundan sonra ülkemizde ter dökmeliyiz. Türkiye güçlü bir ülke. Daha güçlü olmalıyız. Şehit ve gazilerimizi çok önemsiyorum. Bu ülkenin kurtuluşunda şehit düşen ve gazı olan arkadaşlarımıza minnettarız. Çok bedel ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Umarım bir daha şehit ve gazimiz olmaz" dedi.