İl Genel Meclisi toplantısında dün Kozlu' da Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sunum yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın tavır ve üslupları tepki topladı.

CHP'li ve AK Partili Meclis Üyeleri, belediye başkanlarının tavırlarının yanlış olduğunu ifade ettiler.

CHP'li Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, konuyla ilgili şu konuşmayı yaptı;

"Güzel bir proje hazırlanmış renkler şekiller birbirine uyumlu çok güzeldi. Umarım böyle güzel bir proje kazandırabiliriz. Buna bir sözümüz yok, İtirazımız da yok sunumu yapanların meclis üyelerimize karşı konuşma şekilleri ve hitapları gerçekten hoş olmadı.

Özel olarak ise bizim CHP'li meclis üyemize karşı davranışlar affedilemeyecek durumdadır. Elinde gösterdi 270 imzalı dosyayı çıkardığında ciddiye alınmadı, bu bizi ve kurumumuzu üzdü.

Bize sorularınız varsa sorabilirsiniz dediler, ben kapasitesini sordum ancak cevap veremediler. Biz kırsalda yaşayan insanların hakkını savunmak zorundayız. Kimse kalkıp ta bizim hayvan sevgimizi sorgulamasın ben evimdeki yemeği sokaktaki kedilerle paylaşıyorum. Biz kendi ayağımızla oraya gittik dersimizi aldık. Onların karşısında il Genel Meclisi var belediye meclisi değil. Bu meclis onların aldığı oylardan kat kat fazla oyla göreve geldik. Sayın başkanımızın bizi orada savunması gerekiyordu. Yap sonra özür dile öyle bir şey olmaz bir daha bu olaylarla karşılaşmamak için gerekli konuların yapılması gerekiyor. Ben bu gece uyku uyuyamadım. Biz çocuk değiliz, cahil desek cahil değiller, hepsi de üniversite mezunu, mühendis ve doktor olmuşlar."

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli "Dünkü sunumda bahsettiğiniz hatalar yapıldı. Ben de özür dilerim, sonuçta burası benim ilçem. İlçeme gelecek bir yatırım var, normalde bu sürecin ilerlemesi meclise ilgilendirmeyen mücavir sınırları alanında yapılacak olan bir şeydi. Ama sonuçta vekillerimiz emek sarf ettiler. Bölgemize yatırım alabilmek için ilgili kamu kuruluş ve siyasilerle görüştüler. 3-4 milyona yakın ödenek çıkartmışlar. Orada özür dilendi ancak takınılan tavır yanlıştı. Bunu ben de kabul ediyorum. Gerekli açıklamalar ve düzeltmeler sonradan yapılacaktır" dedi.

Nebahattin Yılmaz "Projeyi hazırlamışlar ödeneğini çıkarmışlar. Bizi oraya çağırdılar bizi niye çağırdınız. Orada resmen bize psikolojik baskı yaptılar siz buraya bize vereceksiniz demek istediler" dedi.

Ak Partili Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel de belediye başkanlarının tavrını yanlış olduğunu belirterek "Ben toplantıda yoktum. Ama üslup doğru değildi. Bu tavrı İl Genel Meclisi üyesi olarak reddediyorum. İl Genel Meclisi üyeleri kimsenin Noteri değildir. Ama toplamda yapılan proje iş hepimizin alkışlaması gereken bir projedir. Daha geçtiğimiz günlerde soğuk suda köpekler çocuğa saldırdı. Bizim sokağa çıktığımız saatlerde belki tehlike yok ama sabahın erken saatlerinde işe gidenler için köpekler gerçekten tehlike arz ediyor. Organize oluyorlar vatandaşa saldırıyorlar. Biz öldürmekten yana değiliz hepsini bir yerde toplayıp bakımını yapmaktan yanayız" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi de belediye başkanlarının tavır ve üslup bunun yanlış olduğunu belirterek "İl genel meclis üyelerimize yanlış davranılıyorsa bu doğru değil, tasvip etmiyoruz. Ancak belediye başkanlarımız da biri merkez belediye diğeri ise Zonguldak'ın en büyük ilçesinin belediye başkanı. İnsanların yaradılışında herkesin bir konuşma tarzı vardır. Herkes bir değil, kimisi sakin konuşur kimisi hararetle konuşuyor. Belediye başkanı kolay iş değil stresli olabilirler, o günün iş yükü fazla dur kafaları dolu olabilir bu yüzden böyle konuşmuş olabilirler. Arkadaşlarımızın mustarip olduğu konuları kendilerini tekrar ileteceğim. Çok büyütmeye gerek yok. Sanki iki belediye başkasının başkanı konuşmasını bilmiyormuş gibi bir annem çıkmasın. Arkadaşlarımızın sitemlerini tekrar kendilerine ileteceğiz."