Zonguldak Belediyesi, Özel Halk Otobüsleri taşımacılığının sağlıklı yapılmadığı gerekçesiyle SED Tur ile yapılan sözleşmeyi feshetti.

Özel Halk Otobüslerini kullanan vatandaşın mağdur olmaması için çeşitli alternatifler aranıyor. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Köksal Osman Bahar ile görüştü. Başkan Bahar, bugün şoför esnafı ile bir araya gelerek halk otobüsü taşımacılığının nasıl yapılacağı konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Başkan Bahar gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
"Halk otobüsleri ihalesi feshedildi. Biz de Zonguldak halkımızı şoför esnafı olarak mağdur etmemek için bugün bir toplantı yaptık. Bu arada hem vatandaşımızı hem dolmuşçu esnafımızı mağdur etmeden ne yapabiliriz bunları görüştük. Biz ekmeğimizi vatandaşımızla kazanıyoruz, biz onun için vatandaşımızın bu mağduriyetini gidermek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Şartlarda anlaşabilirsek biz bu işe talibiz.
Ücret konusunda kendi aramızda bir kritik yapıyoruz. Emekliye, engelliye, şehit gazi ailelerine ve basına ne yapabiliriz. Bir ortak paydada buluşursak en son belediye başkanımız ile de görüşeceğiz umarız hayırlısı olur.
Sonuç itibari ile vatandaşımızı asla ve asla mağdur etmeyecegiz. Daha önce de bunun örneği görüldü biz bu işi yaptık, mağdur etmedik. Pandemi döneminde de nöbetli arkadaşlarımızla çalıştık. Belediye başkanımız görüştüğümüzde bize siz alın siz yapın bu işi dedi. Doğru söylüyor bu işi biz yapalım."