Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Öğretmenevi'nde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ZGC) Derya Akbıyık, Merkez, Çaycuma ve Devrek'te görev yapan gazetecileri ağırladı. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan Ulupınar, 400 milyon TL borçla, 150 çalışanın olması gereken yerde 250 çalışanla Belediye ile devraldığını belirterek şunları söyledi:

‘’BELEDİYEDE CİDDİ YOLSUZLUKLAR VAR’’

"Belediyeyi 400 milyon borçla devraldık. 250 çalışanımız var. Normalde 150 çalışanımız olması gerekirdi. Benden önceki belediye başkanı çalışanlara çok ciddi zamlar uygulamış. Bizim Ankara’dan İller Bankası'ndan gelen paralarımız maaşlarımızı karşılamıyor. Biz belediye bütçemizden seçim harcamaları yapıldığını gördük. Dolayısıyla müfettiş çağırdık. Bir tane personel yevmiyelerde hile yapmış. Yevmiyeleri 1'e 3, 1'e 4 arttırmış. Tabii müfettiş bunu ortaya çıkartınca maaşlarımızda düşüşler meydana geldi. Bizim maaşlarımız 40 bin TL. civarında. Bizim bugün itibariyle personelimize maaş veya ikramiye borcumuz yoktur. Ancak maaş hesaplamalarında hile yapıldığı için fazla para alanlar bu paraları geri ödemek zorundalar. Bizim belediyemizde çok ciddi yolsuzluklar ortaya çıkarılmıştır. Bir kişiye iki kez kıdem tazminatı ödenmiş. Sonra ikincisi için yanlışlık oldu, geri yatır denilmiş ve birinin cebine indirilmiştir. Ölmüş personel üzerinden bile böyle işlemler yapılmış. Esas yolsuzluk maaşlar üzerinden yapılmış. Buna yönelik bir kişi işten çıkarılmış ve 6 milyon civarı parayı bize geri yatırdı ve etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi."

Fidanlar toprakla buluştu Fidanlar toprakla buluştu

"YOLSUZLUK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR"

Bakın burayı özellikle altını çizerek söylüyorum. Bu hesaplamaları müfettişler yapıyor, biz yapmıyoruz. Eğer fazla para aldılarsa kişi borcu istiyor. Ama taşeron işlerinde böyle bir problem olmadığı için biz onları gününde parasını veriyoruz tek seferde ödüyoruz, taksitle değil emekli yapıyoruz. 80 milyon TL esnaf borcuna gelince, müfettişlerimizi inceledikten sonra diyorlar ki evet bu ürün alınmıştır. Ödemeyi yapıyoruz. Ürün alındı mı alınmadı mı Çevre Bakanlığından teknik kişiler çağırıyorlar, ölçtürüyorlar. Bu ürünler nerede kullanıldığı, kullanılmadığını tabii doğru mu, değil mi? Bunlarla ilgili incelemeler yaptıktan sonra müfettişler şunları ödeyebilirsiniz diyorlar. Biz onları ödüyoruz. Bugün belediye olarak bugün gelen paramızla gelirlerimizle biz belediyeye bu çarkı, tabiri caizse döndürmeye başladık."

Muhabir: Öznur Güneş