BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Mühendislik fakültesi yeni binada bulunan amfinin bugün öğleden sonraki açılış törenine katıldı. Açılış töreninde Rektör Özölçer'e, Nail Değirmenci'nin eşi Melda Değirmenci ve yakınları eşlik ederken, törende Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personel de yer aldı.

Açılışta konuşan Rektör Özölçer, 7 Haziran 2016 tarihinde vefat eden ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne 15 yılı aşkın bir süre boyunca büyük katkı sağlayan merhum Öğr. Gör. İnşaat Yüksek Mühendisi Nail Değirmenci'nin adını Mühendislik Fakültesi amfisinde yaşatacaklarını ifade etti. Sayın Değirmenci'nin hem bölüme hem de Üniversitemize bulunduğu katkıları hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Rektörümüz, bu değerlerin yaşatılmasının önemine dikkat çekerken; "Öğr. Gör. Nail Değirmenci, gerek mesleki donanımı gerekse kişiliği ile her zaman örnek bir birey olmuştur. Öğrenci almaya başladığımız dönemden vefat ettiği 2016 yılına kadar Sayın Değirmenci, öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde mezun olması için büyük bir özveriyle çalışmış, bölümümüzün gelişmesine de önemli katkılar sunmuştur. Bugün onun adını yaşatmak üzere attığımız bu adım bizleri mutlu etmiştir" diye konuştu.

Merhum Nail Değirmenci'nin eşi ile birlikte tabelanın açılışını yapan Rektörümüz, Amfinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, törene katılanlara teşekkür etti.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öğr. Gör. Nail Değirmenci Kimdir?

1950 yılında Zonguldak'ın Devrek İlçesinde dünyaya gelen Nail Değirmenci, 1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim hayatına başlamış, ardından Nottingham Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1977-2013 yılları arasında Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda çalışmalarda bulunan Değirmenci, 1997 yılından itibaren Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde dersler vermeye başlamış, söz konusu bölüme verdiği katkılar 2016 yılındaki vefatına kadar devam etmiştir. Sayın Nail Değirmenci evli ve iki çocuk babasıdır.

.