Memur-Sen Zonguldak il Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, yüz yüze eğitimden öğretmen ve öğrencilerin özlediğini ve devam etmesini istediklerini belirtti eğitime Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin devam edilmesi için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirten Kamuran Aşkar "Okullardaki temizlik ve hijyen şartlarını artırmalı, gerekiyorsa kalabalık sınıfları bölerek ikili eğitimle devam etmeli" dedi.

Kamuran Aşkar açıklamasında şunları söyledi: "Okulların açılmasının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen özellikle yüz yüze eğitimde ısrar edilmeli. Yaşanan süreçte gördük ki uzaktan eğitim hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor.

Yaklaşık bir buçuk yıldır okullarından uzak kalan öğretmen ve öğrencilerimiz yüz yüze eğitimin devam etmesini istiyor.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığımızın yüz yüze eğitime devam etmesi için daha fazla sorumluluk alarak okullardaki temizlik ve hijyen şartlarını artırmalı, gerekiyorsa kalabalık sınıfları bölerek ikili eğitimle devam etmeli. Bakanlık öğretmenlerin PCR testlerinin aşılama noktasında eğitimi aksatmayı bırakıp öğretmen ve öğrencilerin buluşmasının önünü açmalı."