TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkan sağlamak amaçlanmaktadır.

Doç. Dr. Çakar, "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Fotoelektrokimyasal Sistemleri" başlıklı sunumda, yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitleri, kullanım alanları ve günümüz ve gelecekteki durumları ile ilgili bilgilerin verilmesinin yanında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sunumda enerji, enerji çeşitleri, fosil yakıtlar ve çevreye zararları ile yenilenebilir enerji kaynakları ve gelecekti önemi hakkında bilgiler ile fotoelektrokimyasal sistemlerin uygulamaları ve yakın bir gelecekte kullanımlarına ait bilgiler verildi.

Etkinlik sonunda Doç. Dr. Soner Çakar başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel'e ve bu etkinliklerin gerçekleştirilmesine imkan sağlayan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi yetkilileri ile Zonguldak Devrek Sabahat - Cemil Ulupınar Fen Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.