TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Zonguldak Kömürspor dış transferde Şenol Demir'in Diyarbekirspor'dan öğrencisi orta saha oyuncusu 3.lig ekibi Çankara Futbol Kulübü'nden 29 yaşındaki Murathan Buruş ile kesin anlaşmaya vardı.

Özellikle Şenol Demir'in isteği doğrultusunda gerçekleştirilen yeni transfer Murathan Buruş hem orta sahada oynayabilen, hem sol bek hem de sol kanat forvet olarak görev yapabiliyor.

ŞENOL DEMİR MURATHAN BURUŞ İÇİN NE DEDİ?

Teknik Direktör Şenol Demir, Muhathan transferi için şunları söyledi: "Murathan benim Diyarbekirspor'dan öğrencim. Birlikte çok önemli bir şampiyonluk yaşadık. Takıma çok büyük katkıları oldu. Bildiğim, çok iyi tanıdığım, ne zaman neler yapabileceğini öngördüğüm bir futbolcu. Kapasitesini biliyorum. Hem sol bek, hem sol ön oynayabiliyor. Zonguldaklı olması da bizim için ayrı bir değer. Artık kendi şehrinin takımı Zonguldak Kömürspor için oynayacak. Daha önce görüşmüştük. Kesin olarak bu sabah anlaşmaya vardık. Bize katkı sağlayacak, karakterli, mücadeleci bir yapısı var. Transfer hem bize hem de Murathan'a hayırlı olur inşallah. Murathan'ın dışında yönetimimizin görüştüğü 1-2 futbolcu daha var. Onların da sonucunu bekliyoruz" dedi.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'A 2 YIL ÖNCE GOL ATTI

5 Ekim 2019 tarihinde Yeni Çorumspor forması giyen Murathan Buruş Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynanan maçta Zonguldak Kömürspor'a beraberlik golünü attı. O maçta kırmızı-lacivertli ekip Serhat Baştan ile 41.dakikada 1-0 öne geçmişti. Murathan Buruş Yeni Çorumspor adına 64'üncü dakikada beraberlik golünü atarken, Emrah Uzun ise 78'nci dakikada attığı golle Yeni Çorumspor'u 2-1'lik galibiyete taşımıştı.

MURATHAN BURUŞ'UN FUTBOL KARİYERİ

Zonguldaklı futbolcu Murathan Buruş profesyonel kariyerinde şu takımlarda oynadı: Hacettepespor, Çorum Belediyespor, Sivas Belediyespor, Bayburt İl Özel İdare, Afyonspor, Bandırmaspor, Fatsa Belediyespor, Osmaniyespor FK, Çorum FK, Diyarbekirspor ve Çankaya FK.