Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basınla bir araya geldi.

Rektör Çufalı, üniversitenin 2020 yılı performansını değerlendirdi.
Rektör Çufalı, konuşmasında şunları söyledi:
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Çufalı "Covid sürecinde en son sizlerle bir araya gelmiştik. Modern dünya olarak ilk defa böyle bir virüsle karşılaştık. İnsanlık bu virüsle el birliğiyle mücadele ediyor.. Bizi de etkiledi bu süreç. Öğrencilerimizi 3 aylığına evlerine göndermiştik, 10 ay oldu. Biz öğrencilerimizi özledik, öğrencisiz bir üniversite olmaz. Biz üniversite olarak en kolay adapte olan üniversitelerden biriyiz."

Virüsün ilk çıktığı günden beri üniversite hastanesi olarak yoğun bir şekilde çalıştık. Akademisyenlerimizle bu süreci iyi götürüyoruz. Biz üniversite birliğine dahil olduk. Bize bir çok işadamı destek oldu, hepsine teşekkür ederim. Bu süreçte Halkla İlişkiler birimi olusturduk. Bu vesileyle hastalarımızla daha iyi iletişim halindeyiz.

Eğitim olarak ise bu sene mezuniyet törenimizi online yaptık. Biraz buruk bir süreç geçirdik. 35 bin öğrencimiz var, 2580 yabancı öğrencimiz var. Mezuniyet sayımız 75 bini buldu. Uzaktan eğitim için farklı bir ortam olusturduk. Uzaktan eğitim adına yeni bir on-line ortamı hazırlayacağız. ARGE çalışmalarımız devam edecek. 263 grizu takımı bizim için bir gururdur. Uzaya uydu fırlatmak için erteleme süreci geçirdik. 14 Ocak 'ta firlatılacaktı en son, bu süreç COVİD nedeniyle yine ertelendi.

BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı ve Kütüphane Dökümasyon Daire Başkanı Osman Demir, 3 Katlı Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphane Salonu'nu gezerek tanıtımını yaptılar.

Kütüphanede öğrenciler için 170 bin kitap olduğu bu sene hedefin 200 bin kitap olduğu belirtildi.