Zonguldak'ta eğitim veren Vali Tevfik Başakar Ortaokulu'nda temizlik malzemesi almak için öğrenci velilerinden 100 TL istendiği ifade edildi.

Okul tuvaletlerinde sabun ve peçete olmaması nedeniyle öğrenciler temizlik için sadece suyla yetiniyor. Öğrenci velileri, okullara temizlik malzemesi alınması için okul yönetiminin 100 TL. istemesine tepki göstererek "Bir sabun parasını bile bizden topluyorlar. Eğer iki çocuğunuz varsa 200 TL. istiyorlar. Okulun temizlik malzemesi ne yöneticilerin tedarik etmesi gerekmiyor mu?" dediler.

Pusula Gazetesi'nde haberi okuyan Vali Tevfik Başakar Ortaokulu Müdürü Hüseyin Öztürk, açıklama yaptı. Öztürk, okulun temiz olduğunu, sabun ve temizlik malzemesi için Milli Eğitim'den destek geldiğini ifade etti. Okul Müdürü Öztürk öğrencilerden istenen 100 lirayı ise Okul Aile Birliği'nin istediğini açıkladı.

Hüseyin Öztürk'ün Pusulaya yaptığı açıklama şöyle:
"Okulumuz içi dışı pırıl pırıl olan, tuvaletlerinde sabunu, tuvalet kağıdı, dezenfektanı bulununan bir okuldur. Milli Eğitim bakanlığımız yüzey temizleyicisinden, sıvı sabununa, dezenfektanından maskesine ihtiyaçlarımızı karşılamaktadır. Sizlere verilen bilgi okul gerçekleriyle örtüşmemektedir. Suyumuzda, sabunumuzda, temizleyicimizde, dezenfekatnımızda vardır ve kullanılmaktadır. Her tenefüs tuvaletlerimiz temizlenir ve kontrol edilir. Okul İdaresi olarak böyle bie talebimimiz olmamıştır olamaz. Okul aile Birlikleri veli destekleriyle okulları geliştirmeye çalışan Sivil Toplum Örgütleridir. Okul Aile Birliğinin okulumuzu geliştirmek için istediği desteği başka manalar katarak ve yalan bilgiler vererek kamuoyuna aktarmalarını esefle kınıyorum."